Nea Radio

Trøndelag Senterungdom:

Sikkerhetsnettet for arbeidsfolk og bedrifter må styrkes

Leder Trøndelag Senterungdom, Vegard F. Fenes. Foto: Trøndelag Senterungdom

Det er avgjørende at sikkerhetsnettet for arbeidsfolk styrkes, slik at denne gruppen får bedre vilkår om situasjoner som korona-pandemien oppstår på nytt, skriver Trøndelag Senterungdom i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I de siste månedene har jeg opplevd en facebook-feed som har blitt oversvømt av folk sine beskrivelser av tida på hjemmekontor. Om kaotiske arbeidssituasjoner med barn i hus, hev/senk- pult ved hjelp av utvalgte brettspill og digitale møter i morsomme benklær. Mange bedriftsledere slenger seg nå på trenden ved å beskrive dette som et innovativt tiltak, som de kommer til å fortsette med også etter korona-tiden.

Samtidig mener jeg at beskrivelsen av folk som har gått på jobb - uten mulighet til å benytte hjemmekontor – har fått for lite plass og oppmerksomhet i den offentlige debatten. Personer i denne gruppen arbeider i et stort spenn av yrker, for eksempel butikkmedarbeidere, helsepersonell, ansatte i barnehage med mange flere. Det å gå på jobb, vitende om at man kan risikere å utsette noen man er glad i for smitte, er i seg selv noe som bør kvalifisere for bedre ordninger enn vi har i dag.

Det er derfor avgjørende at sikkerhetsnettet for arbeidsfolk styrkes, slik at denne gruppen får bedre vilkår om situasjoner som korona-pandemien oppstår på nytt. Blant annet må vi sikre at permitterte får utbetalinger fra staten raskere i fremtiden, slik at folk får penger å leve av når lønna stopper. Dessuten er det viktig å sikre gode ordninger for private bedrifter som blir rammet av redusert økonomisk aktivitet, slik at man kan unngå store tap av arbeidsplasser i fremtiden. Senterpartiet mener at vi må styrke grunnmuren i det norske arbeidslivet- blant annet ved å innføre faste stillinger som standard og styrke arbeidsmiljøloven. Når samfunnet «normaliseres» er det kanskje viktigere enn noen gang å sikre at flere kan stå i en fast jobb med sikker inntekt, og at det blir enklere å skape arbeidsplasser og verdier som gjør at vi kan forvalte velferdssamfunnet videre for neste generasjon.

Vegard Frøseth Fenes

Leder Trøndelag Senterungdom

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...