Nea Radio

Revidert nasjonalbudsjett:

De eldste og yngste sitter igjen med regningen

Dyrt for noen: -Det er de eldste og yngste som må betale regningen dersom regjeringens reviderte nasjonalbudsjett får gjennomslag, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Senterpartiet

Forslaget vil føre til kutt i eldreomsorg og skole, og at arbeidsplasser vil forsvinne i mange lokalsamfunn, skriver Senterpartiet i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag ble regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2020 lagt frem. Senterpartiet mener dette forslaget vil føre til kutt i eldreomsorg og skole, og at arbeidsplasser vil forsvinne i mange lokalsamfunn.

– Regjeringen sine bevilgninger til kommunene er langt unna det tapet kommunene selv sier de vil ha som en følge av Corona. Dersom dette står seg vil det være de eldste og de yngste som sitter igjen med regningen fra regjeringen, det kan vi ikke akseptere, sier Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet.

Dersom kommunene får mindre å rutte med, vil dette også kunne gå ut over det lokale næringslivet. Mange steder er kommunene den største oppdragsgiveren for enkelte bransjer.

– Ved å tilføre kommunene penger, ville de nå kunnet sette i gang vedlikehold av skoler og veier. Dette ville også gitt arbeid til de mange bedriftene rundt om Norge, som nå opplever lite å gjøre. Regjeringens manglende vilje vil kunne koste mange arbeidsplasser i hele landet, fortsetter Slagsvold Vedum.

Kommunene sin organisasjon i Norge (KS) har selv anslått at de kan få ekstrautgifter og inntektsbortfall i 2020 på opptil 20 milliarder kroner. Regjeringen på sin side mener at kommunene ikke har behov for økte rammer nå.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...