Nea Radio

Nea Radio

Stjørdal:

Gjenåpner voksenopplæringen

Stjørdal kommunes nye leder for integreringsenheten, Jean Hitimana. Foto: Privat

Fra og med onsdag denne uken, vil det bli gitt opplæring på skolen for alle elevene. Elevene og ansatte vil bli tatt imot av vår nye leder for integreringsenheten, Jean Hitimana som startet i jobben mandag denne uken, skiver Stjørdal kommune i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nå vil vi også gjenåpne voksenopplæringen. Stjørdal voksenopplæringssenter har under hele perioden fra og med 12. mars gitt et opplæringstilbud til sine elever gjennom å tilby fjernundervisning eller oppgaveutdeling ved fysisk oppmøte på skolen til planlagte tidspunkt. Nå kan vi endelig åpne skolen igjen. Fra og med onsdag denne uken, vil det bli gitt opplæring på skolen for alle elevene. Elevene og ansatte vil bli tatt imot av vår nye leder for integreringsenheten, Jean Hitimana som startet i jobben mandag denne uken. Han vil sammen med rektor Ole Walnum og lærerne sørge for at elevene blir tatt godt imot.

Smittevernet er høyt prioritert og den nasjonale veilederen som gjelder for ungdomstrinnet og videregående skole, vil bli fulgt. Det skal være trygt å komme tilbake til skolen, og ledelsen ved skolen har sammen med kommuneoverlegen laget gode retningslinjer og rutiner for hvordan dette skal gjøres.

Våre tiltak for å sikre at elevene kan komme tilbake til voksenopplæringa er:

Syke personer skal ikke være på skolen. Det vil si at personer med tegn til luftveisinfeksjon ikke skal være på skolen og de må holde seg hjemme i 1 døgn etter at symptomene er borte. De som har fått påvist Covid-19, vil få egne bestemmelser om isolasjon og varighet på fravær av helsetjenesten. Nærkontaktene til person med Covid-19, vil også få beskjed om karantenetid av helsetjenesten.

Ansatte i skolen er opplært i smittevern og det skal være god hånd- og hostehygiene i skolen.

Det er lagt til rette for håndhygiene ved inngangene til skolen

Det er laget renholdsplaner for alle areal som er i bruk

Det er skjerpet renhold på ofte brukte kontaktpunkt

Det er laget egne opplegg for elevene om god hånd- og hostehygiene

Elevene vil bli organisert i mindre grupper og det er lagt opp til at det skal være god avstand mellom de som er i samme rom

Vi må fortsatt understreke at utbruddets utvikling kan føre til behov for endringer på et senere tidspunkt. Det samme kan praktiske hensyn som oppdages når skolene er gjenåpnet.

Samtidig ønsker vi å minne på at det er viktig å opprettholde de generelle smittevernreglene:

Hold deg ren på hendene og unngå å ta deg i ansiktet

Hold deg hjemme hvis du er syk

Hold avstand til andre

Hold kontakt med dine eldre slektninger og venner

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...