Nea Radio

Leserbrev:

Sinte gubber kliner (det) til

– Et halvt år etter at 1316 innbyggere i kommunen valgte nytt kommunestyre, er det 46 som vil bestemme mer enn alle andre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2020 kl 20:25

Vi har nettopp lagt bak oss 8. mai med mange gode ord om dem som var med på å vinne krigen, og ikke minst hva det var de ofret livet og helsa si for, og som vi i dag er så takknemlige for. Nå står 17. mai for døra. Budskapet er akkurat det samme; vernet om frihet og demokrati.

Noen og enhver skvatt vel til i godstolen da bildet av protesterende amerikanere ikledd uniformslignende klær og tungt bevæpnet med automatvåpen marsjerte ved bygningen til delstatsregjeringen i Wisconsin. De opptrådte truende for å underbygge kravet sitt om å lette på koronatiltakene de lovlig valgte politikerne hadde vedtatt.

Omtrent samtidig går det et brev undertegnet 46 sinte gubber i Holtålen til kommunen med visse krav og et «Hvis ikke, så..!!!» Et halvt år etter at 1316 innbyggere i kommunen valgte nytt kommunestyre, er det altså 46 som vil bestemme mer enn alle andre. Nå skal det være sagt at en betingelse for et levende demokrati, er at folk engasjerer seg. Det skjer veldig tydelig når det er valg eller i form av underskriftslister og demonstrasjonstog. Men det finnes absolutt ingen god unnskyldning for å true med represalier mot kommunestyrevedtak.

Når 46 grunneiere i en kommune med flere hundre grunneiere vil ha et bestemt resultat (riktignok i en sak som ikke eksisterer/står på noe sakskart, men lell..), kan det jo tenkes at det finnes 47 grunneiere som kan kreve det stikk motsatte. Hva da? Vi kan ikke holde på slik.

Kommunestyret skal ta mange hensyn i vurderingen av en sak. De skal vurdere fordeler og ulemper, plusser og minuser. Og de skal stå til ansvar for de som har valgt dem, alle 1316. 46 grunneiere står ikke til ansvar overfor noen andre enn seg sjøl. (Det er mulig noen må stå standrett for kjerring, unger og barnebarn, men det blir en annen skål).

Kommunestyret har ingen enkel jobb å gjøre uansett kommune, men i Holtålen er det i særdeleshet krevende med en kommuneøkonomi der kostnader og inntekter ikke henger i hop, og folketallet stuper. Trusler gjør ikke akkurat jobben enklere. Det verste er at det er totalt udemokratisk.

Det mener jeg det er verdt å tenke over før flagget heises 17. mai og vi kan gratulere hverandre med dagen.

Arvid Bårdstu

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...