Nea Radio

Nea Radio

- Hva vil vi med Holtålen?

Per Langeng og Liv Rønning troner øverst på Senterpartiets liste i Holtålen. Foto: Holtålen Senterparti

Senterpartiet stiller seg tvilende til Pensjonistpartiets valglovnader.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2019 kl 12:28

LESERBREV:

Sp vil prioritere at Holtålen fortsatt skal være en god kommune å bo i, med gode skoler, gode barnehager med åpningstider tilpasset behovet og eldreomsorg med nok varme hender til å sørge for god pleie og omsorg.

Vi vil også legge til rette for å få etablert flere arbeidsplasser i Holtålen.

Politikk er å prioritere, Sp prioriterer gode tjenester og trygghet for innbyggerne, og at Holtålen skal bestå som egen kommune i tråd med innbyggernes ønske.

Pensjonistpartiets førstekandidat har hatt flere leserinnlegg hvor han tydeliggjør at fjerning av eiendomsskatt er førsteprioritet for PP, uten å komme med så mye som en antydning om hvordan dette skal finansieres.

Sp deler intensjonen som at eiendomsskatt må begrenses mest mulig og helst unngås, men det er ikke mulig med dagens sulteforing av småkommuner uten at det går ut over grunnleggende tjenester.

Regjeringa legger opp til trange rammer for kommunesektoren neste år, dette gjelder i særdeleshet frivillig små kommuner under 20000 innbyggere.

Eiendomsskatt har blitt et nødvendig onde for de fleste kommuner for å kunne levere gode tjenester, ifølge SSB har 371 av 422 kommuner sett seg nødt til å innføre eiendomsskatt.

Holtålen vil også få mindre inntekter pga nedgang i innbyggertall, vi må med andre ord skjære ned på utgiftene for å få budsjettet i balanse.

For skole og barnehage er det innført bemanningsnormer som gjør at det ikke finnes innsparingspotensiale innenfor dagens lovverk.

Fjerning av eiendomsskatt kan kun gjennomføres enten ved nedlegging av oppvekstsentret i Haltdalen eller ved kraftige nedskjæringer i eldreomsorgen

Eiendomsskatten gir ca 7,5 millioner i inntekt for Holtålen sin del, det tilsvarer omtrent 12 heltidsstillinger som omsorgsarbeider.

Megård har vært tydelig på at endring av skolestruktur ikke er aktuellt, noe Sp selvfølgelig er helt enig i .

Da gjenstår spørsmålet: Mener Megård at en reduksjon av 12 stillinger i eldreomsorgen er forsvarlig?

Er dette forslaget i tråd med Pensjonistpartiets politikk?

Senterpartiet ønsker å opprettholde dagens skolestruktur og mener en reduksjon på 12 stillinger i eldreomsorgen er helt uforsvarlig, derfor mener vi spørsmålet om redusert eiendomsskatt må legges på is til vi har fått en ny regjering i Norge som prioriterer gode tjenester til innbyggerne fremfor skattelette til milliardærene.

Pensjonistpartiet lover også en kraftig reduksjon av kommunale avgifter (vann, kloakk) .

Megård har vært politisk aktiv så lenge at han vet utmerket godt at det er i strid med kommuneloven å subsidiere utgifter på selvkostområdet, selv om kommunen hadde hatt penger til det og et enstemmig kommunestyre ville prioritere det.

Til sist, det aller viktigste spørsmålet for å beholde gode tjenester nært innbyggerne: Hvordan stiller listekandidatene i Holtålen seg til kommunesammenslåing?

Ifølge valgomaten har alle nå endret standpunkt og har blitt enige med Senterpartiet i at Holtålen skal bestå som egen kommune og at vi skal avvise presset fra regjeringa om å gå inn i nye sammenslåingsdskusjoner.

Håper samtlige listetopper kan bekrefte det.

1. kandidat

Holtålen Senterparti

Per Langeng

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev Vis flere

- Snakk om egen politikk, Sandvik!

- Snakk om egen politikk, Sandvik!

- Fylkesordføreren har de siste månedene hatt diverse innlegg i avisene i Trøndelag hvor han har kranglet med Senterpartiet om hvem de skal samarbeide med etter valget, skriver Pål Sæther Eiden, fylkesordførerkandidat (H) i dette debattinnlegget.

Funnet død i en kommunal bolig i Oslo, hele fem måneder etter at hun døde

Funnet død i en kommunal bolig i Oslo, hele fem måneder etter at hun døde

- Det er en skam at dette kan skje i et land som Norge og er nok ikke bare et Oslo-problem. Det kan nok like godt skje på bygda som i store og små byer og tettsteder, skriver Svein Otto Nilsen, fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag.

 - Senterpartiet har en plan for Trøndelag!

- Senterpartiet har en plan for Trøndelag!

- Senterpartiet har en plan for Trøndelag, og vi vil jobbe sammen med de som ønsker å skape vekst og utvikling i hele Trøndelag, også i årene som kommer, skriver Tomas Iver Hallem, fylkesordførerkandidat for Senterpartiet i dette leserinnlegget..

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

- Heltidskommunen er framtidas kommune 


- Heltidskommunen er framtidas kommune 


- Kampen mot deltidskrisa må ikke bare bli et tema i valgkampen, men også etter valget når politikken skal gjennomføres. Det skriver Tarjei Leistad
, leder i LOs familie- og likestillingspolitiske utvalg i Trøndelag.

- Blåmandag i Trøndelag?

- Blåmandag i Trøndelag?

- Om du stemmer Sp, kan det fort bli Blåmandag for mange i Trøndelag, skriver fylkesordfører Toe O Sandvik i dette leserinnlegget.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Ferie med mening

Ferie med mening

Ferie med mening arrangeres ved Unicare Røros for aller første gang, og torsdag mottok de en fin gave fra Luftkrigsskolen.

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

Det er omtrent 300 år siden de 10 000 svenske soldatene med general Armfeldt i spissen ble sendt mot Trondheim for å ta over Norge. Den gang ble et hundretall av soldatene sendt til Røros, og historien utspiller seg også i år igjen på Slegghaugan når den 25. utgaven av Elden settes opp.

Hvem savner denne?

Hvem savner denne?

Hund funnet ved Øyungsveien

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

Hærverk på politibil på Røros

Hærverk på politibil på Røros

Nå vil politiet ha tips fra publikum.

Siste med #LeserbrevVis flere

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

– En trygg og god oppvekst er viktigere enn å fjerne eiendomsskatten

– En trygg og god oppvekst er viktigere enn å fjerne eiendomsskatten

Leserbrev fra Holtålen Arbeiderparti.

– Blinken med skivebom

– Blinken med skivebom

Ordførerkandidat Olav Halvor Megård fra Pensjonistpartiet i Holtålen er fortvilet over lederartikkel i bygdebladet i Haltdalen, Blinken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...