Nea Radio

Nea Radio

Tydal i fritt fall?

- Senterpartiet i Tydal vant valget med to-tre populistiske saker. Nå møter de hverdagen, mener opposisjonen i Ap/SV.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Senterpartiet har inntatt kommunestyrets posisjon med en valgkamp basert på 2-3 populistiske saker. Vi synes det er beklagelig at et parti som utgir seg for å være distriktspartiet ikke har satt seg bedre inn i kommunal drift og økonomi enn det som er tilfellet. Nå ser det ut til at disse populistiske sakene skal sette bygda tilbake i tid og at det skal føres en slags aksjons-politikk.

Statlige overføringer ser ikke ut til å gi Tydal særlig håp om bedre inntekter i framtida, ei heller Tydals inntekter fra kraft kan påregnes å øke. Bare hittil i år har dette gitt 2-3- millioner i mindreinntekt. I tillegg sliter vi med stor arbeidsledighet, et økende antall som mottar sosialhjelp, negativ befolkningsvekst og ei næringsutvikling som har behov for en aktiv og offensiv kommune. Sysselsettingsveksten i framtidens Tydal vil ikke skje ved flere ansettelser i offentlig sektor. Kommunens rolle som tilrettelegger og for å stimulere til næringsutvikling blir derfor avgjørende for om Tydal kan tilby flere arbeidsplasser, noe alle er enige i at vi trenger.

Tydal Ap/SV mener at budsjett og økonomiplanen bør hensynta disse utviklingstrekkene.

Senterpartiets forslag til budsjett og økonomiplan viser at det ikke er rom for avsetninger til investeringer eller disposisjonsfond i 2016. Fylkesmannen anbefaler 3,5 % avsetning (dvs ca 3,5 millioner). Enda verre er det at kommunens budsjett må ta over 1 million fra disposisjonsfondet for å gå i balanse. Dette har aldri skjedd tidligere i Tydal kommune.

Det fremlagte budsjettet vil radere ut kommunens kultursektor. Oppvekstsektoren får et dårligere tjenestetilbud, minstepensjonister som ønsker trygghetsalarm må ut med 3000 kroner året og det blir ikke avsatt midler til vedlikehold av kommunale boliger og næringseiendom.

Tydal Ap/SV vil sikre at alle på skolen får varmt skolemåltid 1 dag for uka og utvide dette til 2 dager pr. uke fra høsten. Vi vil opprettholde SFO tilbudet på skolens ferie og fridager, samt om sommeren. Vi vil øke bemanningen med 2 faste stillinger i barnehagen slik som normen har fastsatt. Vi vil også prioritere å utvikle Stugguvollmoen fordi vi mener at dette vil gi grunnlag for vekst innen kultur og reiseliv.

Vi mener derfor at følgende tiltak bør prioriteres:

Minstepensjonister med inntekt under 2 G  skal ha gratis trygghetsalarm.

Kulturkonsulentstillingen opprettholdes i 100 %.

Investeringer i økonomiplanen:

Kulturscene og innendørs skytebane på Kløfta bygges i 2017

Infrastrukturtiltak på Stugguvollmoen-  1,8 mill

4 nye kommunale boliger bygges i 2016 i Sølliåsen - 8,6 mill

Sølliåsen boligområde tilrettelegges 1 mill i 2016 og 1 mill i 2017

Med utvidet eiendomsskatt som vil gi ca. 4,7 mill  for 2016, gir dette en avsetning til disposisjonsfondet som vil gjøre Tydal kommune godt rusta for å takle de økonomiske utfordringer dagens regjeringspolitikk medfører.

Tydal Ap/SV

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...