Vi er to personer som har jobbet i næringslivet i en hel menneskealder, og vi er svært engasjert i framtiden for næringene i vår kommune. Da en er kjent med at kommunen nå er i ferd med å lage en næringsplan for de neste år, satte vi i gang en diskusjon om det var verdt å engasjere seg også rundt dette. En framtid for næringslivet må etter vår mening bygge på det næringene selv tenker, og det er da det er vesentlig at næringslivet selv kommer på banen. Et offentlig organ kan ikke selv sette opp framtidsvisjoner for utvikling i det svært viktige emnet."> Vil sette fart på næringslivet

Nea Radio

Nea Radio

Vil sette fart på næringslivet

Vi er to personer som har jobbet i næringslivet i en hel menneskealder, og vi er svært engasjert i framtiden for næringene i vår kommune. Da en er kjent med at kommunen nå er i ferd med å lage en næringsplan for de neste år, satte vi i gang en diskusjon om det var verdt å engasjere seg også rundt dette. En framtid for næringslivet må etter vår mening bygge på det næringene selv tenker, og det er da det er vesentlig at næringslivet selv kommer på banen. Et offentlig organ kan ikke selv sette opp framtidsvisjoner for utvikling i det svært viktige emnet.

En framtid for næringslivet i Holtålen må bygge på det næringene selv tenker. Det skriver ålbyggene Stein Harry Angen og David Engan i et brev til Holtålen Næringsforening ved Per Bakken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En framtid for næringslivet i Holtålen må bygge på det næringene selv tenker. Det skriver ålbyggene Stein Harry Angen og David Engan i et brev til Holtålen Næringsforening ved Per Bakken. 

Her er brevet til Holtålen Næringsforening i sin helhet:

Tanker omkring arbeidet med næring for Holtålen kommune

Kommunen har en etablert næringsforening, men som dessverre har ligget nede en del tid. Vi mener at det nå er på sin plass at det blåses nytt liv i denne, og at foreningen kommer på banen med sine synspunkter på framtiden for næringslivet lokalt.

Vi to initivativtakerene til dette har gjort en del sonderinger, og vi har vært i direkte kontakt med begge bankene, Sparebank 1 og Haltdalen Sparebank, en sentral politiker og nåværende leder av Holtålen Næringsforening. Med dem har vi drøftet grundig det vi tror bør være en retning å gå for at næringsdrivende føler nytte av å delta. At det også kan være egeninteresser for en del saker skaper bare positive virkninger som igjen skaper vinn-vinn strukturer for flere.

Vi har drøftet oss fram til at noen personer i næringene settes sammen i små grupper og som kan utarbeide en plan for et spesiellt område. Sammen har vi valgt ut disse som første prioritet:

Fritidsbebyggelsen i Holtålen

Økt produksjon av landbruksrelaterte matvarer

I tillegg mener vi også at det er viktig at det fokuseres mye på å utvikle det etablerte kommunesenteret for framtiden. At sørsiden av Fylkesveg 30 i sentrum ferdigreguleres og at det prosjekteres for nye boleiligheter sentralt.

Vi oppfordrer Holtålen Næringsforening til at dette blir behandlet på førstkommende generalforsamling, og om det blir vedtatt, at det kan sendes til de som jobber med næringsplanen i kommunen til orientering.

Med hilsen

Stein Harry og Angen David Engan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...