Nea Radio

Nea Radio

LESERINNLEGG: Fv 30 Støren til Røros

Et av nåløyene på fv 30 er Svølgja der det ofte går større og mindre ras. Foto: Per Magne Moan.

Holtålen Arbeiderparti vil ha helhetlig plan for fylkesvei 30.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leserbrev:

Fv 30 mellom Støren og Røros er en meget viktig "infrastrukturåre". Holtålen Arbeiderparti har i en årrekke arbeidet for at det har blitt bevilget midler til store og små tiltak langs vegen. Selv om en del er gjort står mye igjen. Vi ser samtidig at innlandet taper i kampen om vegmidlene. Derfor er det viktig, også ovenfor eget fylkesparti, at vi står på for "vår veg". Det er svært viktig det er enighet om tiltakene som må gjøres blant kommunene. Derfor er samarbeidsorganet Rute 30 meget viktig. På denne bakgrunn vedtok Holtålen Arbeiderparti følgende uttalelse på sitt årsmøte - som blir oversendt årsmøte i Sør-Trøndelag Arbeiderparti for behandling:

FV 30, fra Støren til Røros er en svært viktig samferdselsåre i fylket. Strekningen og betydningen av veien skulle være godt kjent for de aller fleste. Standarden på vegen må en betegne som meget dårlig. Det er et stort behov for skikkelige utbedringer på store deler av vegstrekningen. Holtålen Arbeiderparti har vært, og er, en svært aktiv pådriver for at det blir bevilget midler slik at en kan få gjort utbedringer på strekninger og flakkehalser på fylkesveg 30. De siste prosjektene partiet har stått i bresjen for er strekningen Eidet - Mosletta og Lund bru i Ålen sentrum. Holtålen Arbeiderparti var også det partiet som fikk satt strekningen mer i system i 2008 med bl.a opprettelsen samarbeidsorganet Rute 30. Selv om en del utbedringer og grep er gjort, står mye igjen.

FV. 30 har en struktur og et underlag som ikke tilfredsstiller dagens krav. Det som gjør denne vegstrekningen så spesiell, i tillegg til forannevnte, er den store rasfaren på strekningen. Ras i seg selv kan føre til uante konsekvenser menneskelig sett, men det har også et samfunnsøkonomisk perspektiv når et ras går og vegen blir stengt over lengre tid. Det fikk en erfare da vegen ble stengt i ca. 14 dager i 2013. Dette er et meget viktig aspekt en må ta med seg.

Holtålen kommune har en stor daglig utpendling. For å opprettholde bosettingen i kommunen og regionen så er hovedfartsåren, FV 30, svært viktig. God vegstandard er i så måte meget viktig for pendlerne.

Selv om det er bevilget midler til strekningsvise utbedringer på FV 30 de siste årene ser vi at behovet fortsatt er meget stort. Vi merker også at kampen om samferdselsmidlene i fylket er hard. Holtålen Arbeiderparti mener at enkelte deler av fylket, bl.a sør-østre del av fylket, sakter akterut og dermed kommer ganske langt bak i prioriteringslista.

Holtålen Arbeiderparti mener derfor at tiden nå er inne for en satsing på FV 30. På denne bakgrunn kommer Holtålen Arbeiderparti med følgende Forslag til vedtak:

Årsmøtet i Holtålen Arbeiderparti ber Sør-Trøndelag Arbeiderparti, gjennom styringen av Sør-Trøndelag fylkeskommune, om å ta et snarlig initiativ til at det blir utarbeidet en mer helhetlig plan for FV 30 på strekningen Støren til Røros. Planen må inneholde finansiering med årlige bevilgninger.

Holtålen Arbeiderparti håper vi når opp med forslaget, som er svært viktig, for alle mellom Støren og Røros.

Holtålen AP

Dag Knudsen, leder

Olav Tronsaune, kommunestyrerepresentant og medlem av Rute 30

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...