Nea Radio

Nea Radio

LESERBREV: Røros Høyre kommenterer LHL-saken

Foto: Nils Kare Nesvold

Torsdag vedtok Røros formannskap en skarp uttalelse der det heter at formannskapet føler seg ført bak lyset av LHL. Formannskapsmedlem Mona W Slettum fra Høyre kommenterer saken gjennom et leserbrev:

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag vedtok Røros formannskap en skarp uttalelse der det heter at formannskapet føler seg ført bak lyset av LHL. Formannskapsmedlem Mona W Slettum fra Høyre kommenterer saken gjennom et leserbrev:

 

Røros Kommune opplever at de er ført bak lyset av LHL  i en prosess som syntes å være  god i tillegg til avklart. Avklart ifht  hvordan den skulle være videre ved at Røros Kommune var med i salgsprosessen og hadde tid til å gjøre sine vurderinger før endelig vedtak fattes ifht salg av LHL's eiendom på Røros.

Vi mener det er riktig å ta opp  denne dårlig behandlingen   i formannskapet og  gi en samlet tilbakemelding til LHL på det som oppleves som for dårlig i denne prosessen.

Det som imidlertid ikke kommer fram i media er hvor viktig LHL er for Røros . En betydningsfull og viktig arbeidsplass med sine  80 arbeidsplassene (50 årsverk) , et faglig tilbud som krever høyt kompetente ressurser  og som gir god kvalitet på behandlingstilbudet til de som er nødt for å benytte seg av og de som ønsker å benytte seg av tilbudet til LHL.

Det viser seg å være en særdeles god investering kommunen gjorde i sin tid når de stilte tomt til disposisjon til LHL . Det er betalt tilbake i form av arbeidsplasser , skatteinntekter , høyt kvalifisert arbeidskraft som har enten flyttet til Røros eller kan fortsette å bo på Røros og bruke sin kompetanse her på Røros.

Ser vi bort fra det som har skjedd i denne prosessen er det enkelt å forstå LHL sine prioriteringer og vurderinger ifht at alle må drive sine selskaper med mest mulig lønnsomhet for å sikre drift og utvikling.

Når LHL nå har et ønske  om å selge bygningsmassen til andre aktører  og selv fortsette å drive  det tilbudet som i dag finnes på LHL Røros må vi passe på å ønske nye eiere  velkommen. Vi ønsker et fortsatt godt samarbeid med LHL og har et inderlig ønske om at det gode tilbudet som de i dag legger til grunn på Røros kan fortsette i uoverskuelig framtid .

Mona w Slettum

Røros Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...