Nea Radio

Nea Radio

Holtålen AP sier nei til privatisering av jernbanen

Nylig kom nyheten om at Høyre og FrP regjeringen vil privatisere jernbanen i Norge.  Samferdselsminister Solvik Olsen (FrP) har kunngjort anbud på store deler av jernbanenettet, og Midt-Norge blir sterkt berørt: 

Årsmøtet hadde anbudsutsetting av jernbanen på dagsorden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Årsmøtet i Holtålen Arbeiderparti hadde anbudsutsetting av jernbanen på dagsorden og i en uttalelse fra møtet heter det:

Rørosbanen, Trønderbanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen står nå i fare å bli overtatt av private selskaper. Også en rekke utenlandske selskaper skal være interessert.  Årsmøte i Holtålen AP ser med bekymring på denne privatiseringen, som vil gi et dårligere og dyrere togtilbud, spesielt i distriktene.

Erfaring i fra Sverige og England viser akkurat dette.  Vi burde heller lære av jernbaneland som Frankrike og Sveits som har blant Europas beste jernbaner, eid i fellesskap og drevet til det beste for samfunnet.

Det ser ut som om Høyre og FRP vil privatisere jernbanen for privatiseringens skyld. Det er basert på ideologi, og ikke et ønske om faktisk å gjøre toget mere attraktivt.Vi vet at privatisering øker risikoen for mere byråkrati og en oppsplitting av jernbanenettet vil gi dårligere tilbud til de reisende. Ulike selskaper snakker ikke sammen.

Erfaringen ifra anbud i busstrafikken viser akkurat dette. Dårligere tilbud til de reisende og dårligere ansettelsesforhold for de ansatte. 

Si nei til privatiseringen av jernbanen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...