Nea Radio

Nea Radio

Gammelordføreren undrer seg over fylkesmannen

Da fylkesmannen besøkte kommunestyret i Selbu mandag den 8. februar, var jeg ekstra spent på å høre innlegget fra Alf-Petter Tenfjord, som er ansvarlig for kommunereformen hos fylkesmannen. Han har vært med på mange møter i regionrådet i Værnesregionen, gitt oss råd, fulgt opp evalueringer og vært et nyttig bindeledd mot departementet.

-Selv om jeg nå er mer på "sidelinjen" i forhold til politiske diskusjoner, er det helt umulig å ikke engasjere seg i en så stor og viktig sak som kommunereformen, skriver tidligere ordfører i Selbu, Inga Balstad.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

 

Det var da også Tenfjord som sterkt rådet oss til å bli med på nye samarbeidsområder blant annet innen plan, landbruk og miljø (PLM). Dette er ennå ikke på plass, og utfallet er etter det jeg har fått med meg, noe usikkert.

Tenfjord har brukt Værnesregionen som et godt eksempel på vellykket interkommunalt samarbeid, og i kommunestyremøtet sa han at det var det desidert mest omfattende interkommunale samarbeidet i landet. Samtidig sa han nå at det er både administrativt og politisk utfordrende å styre. Det er for meg en helt merkelig konklusjon siden han også har vært sterk pådriver for områder vi ennå ikke samarbeider på. Da regionrådet ble invitert til å være pilot på samarbeid innen PLM, var ikke dette tema i det hele tatt.

Hvorfor er det blitt mer komplisert nå som Stortinget har vedtatt en kommunereform? Det kan vel ikke ha noen innvirkning på kompleksiteten i styringssystemene.

Den siste evalueringsrapporten på styring med politiske nemnder konkluderer med at det stort sett fungerer bra, og de anbefalingene til forbedringer det der pekes på, er gjennomført.

Det er et godt samarbeid i Værnesregionen, og der har fylkesmannen bidratt konstruktivt. Derfor er det for meg helt merkelig at de sjøl har vært pådrivere for noe de nå mener ikke er liv laga.

Håper det blir et nytt folkemøte om kommunerformen der Tenfjord blir invitert. Jeg ser fram til å få svar på hvorfor de nå totalt har skiftet mening.

Selbu 9/2 2016,

Inga Balstad

("gammelordfører")

Hør intervju med Inga Balstad her:

Hva mener Alf-Petter Tenfjord? Her til venstre på bildet, tatt i kommunestyresalen i Selbu mandag kveld.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...