Nea Radio

Hastverk er fortsatt lastverk selv for Nye Veier!

Utnytter situasjonen: Vatne i Nye Veier og ordfører Vigdenes i Stjørdal, gjerne vil utnytte koronasituasjonen til å få fortgang på en kontroversiell utbygging av E6, skriver Per Olav Bjørgum er leder for MDG Malvik, i et debattinnlegg. Foto: Anne Gundersen

Jeg ser med gru på at de med størst vei-interesse, frontet av Vatne i Nye Veier og ordfører Vigdenes i Stjørdal, gjerne vil utnytte koronasituasjonen til å få fortgang på en kontroversiell utbygging av E6, skriver leder i MDG Malvik, Per Olav Bjørgum, i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I tillegg ser vi at ordfører i Stjørdal utøver et press på naboer til å få dette i gang rimelig kjapt! Jeg legger også merke til at Høyre i Malvik mener vi må bli en Ja-kommune og referer til at «Tord Lien kaller det «håpløst» dersom reguleringsproblemer skulle stoppe E6-utbyggingen mellom Ranheim og Værnes».

Først må vi huske at å si Ja til en ting ofte betyr at man samtidig sier Nei til noe annet.

Ja, det er bra å bidra til økt aktivitet i disse tider, men det er likevel, etter min mening, ikke smart med hastebehandling i en kontroversiell veiutbygging. Men for all del, vi trenger ikke bremse planprosessen, for hvis planen legges om til en mindre kontroversiell løsning kan vi gjerne sette i gang. I praksis 90 km/t, mye mindre arealbruk og mindre støy, og kanskje med tunnel i svartløftberga?

Er det ikke et faktum at det er Nye Veier sine utvidede planer med større negative inngrep i jordbruk, natur, bebyggelse og folks liv som egentlig har forsinket prosessen?

Når vi skal bygge nye veier, så må det gjøres i henhold til det mest samfunnsnyttige på lang sikt. I den spesielle situasjonen vi er nå syns jeg det er enda mer grunn til å tenke seg om, både før vi bygger ned en unødvendig mengde natur og matjord, men også før vi bruker mer penger enn nødvendig.

Akkurat nå erfarer mange, både privat og på jobb, at vi kan klare oss med betydelig mindre reisevirksomhet. Det blir til og med mer effektivt og mindre kostnader for mange bedrifter. Det foregår et teknologisk utvikling på digitale løsninger som kanskje tar oss 10 år frem i tid, hvor vi i større grad har virtuelle møter, reiser mindre og gjør ting mye enklere. Da trengs det mindre vei.

Derimot blir nok landbruk og matproduksjon en mye viktigere sak. Det er dette som trengs å støttes opp om, og jeg er sikker på at den diskusjon kommer mye mer på agendaen fremover. Da må vi så klart vente med å bygge ned matjorda!

For å stimulere til økt engasjement og økt arbeid tror jeg ikke det mangler på muligheter som er mindre kontroversiell, og det er gledelig å se at både kommunen og banker stiller opp med midler og tiltak!

Per Olav Bjørgum, Politiker Miljøpartiet De Grønne Malvik

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...