Nea Radio

Leserbrev fra bekymret storebror

Bekymret: Tore Børresen vil St. Olavs Hospital om han blir akutt syk, ikke til Innlandet sykehus. Foto: St. Olavs Hospital

– Blir jeg akutt syk, send meg til St.Olavs, ikke ti ville hester får meg til Innlandet sykehus Tynset. Er det ikke akutt, men jeg trenger en kontrolltime eller behandling tar jeg gjerne en tur til sykehuset på Tynset, skriver Tore Børresen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er ikke vanlig at man bretter ut pasient historier i innlegg, men noen ganger er det kanskje nødvendig slik at man kan forhindre eventuelle tragedier.

Ved oppmøte hos legevakten på Røros finner man ut at pasienten må på sykehus, og det er viktig å få en CT undersøkelse. Legen ringer Tynset for å forvisse seg om at CT maskinen er i orden, hvorpå det blir bekreftet at den er grei. Ambulanse til Tynset Søndag kveld for innleggelse. Mandag, ingen CT gjort ennå, maskinen virker ikke, men i morgen tirsdag skal det bli. Tirsdag kommer og fortsatt ingen CT, men har klart å få til en ultralyd, men er det nok? NEI.

Tirsdag ettermiddag ringer jeg søstra for å høre hvordan ståa er, hun klarer så vidt å svare på mine spørsmål, klarer ikke puste ordentlig og er i ørska av smerter og smertestillende.

Jeg stiller spørsmål om de har funnet ut noe mer, har de tatt CT i dag? eller er ikke maskina i orden ennå?
Hun sliter med å svare og jeg hører at dette ikke er helt bra. Jeg skjønner at hun fortsatt ikke har fått den nødvendige sjekken, og jeg kjenner jeg blir forbannet og redd og tar kontakt med min svoger for å få ham til å ringe sykehuset for å finne ut hva som egentlig skjer. CT maskina er i orden, men hun var ikke prioritert, hun virket litt bedre på formiddagen, men nå var det en forverring og de må få henne til St. Olavs slik at hun kan få nødvendig og livsviktig hjelp snarest. De har tatt på seg noe de ikke klarer å sluttføre, og tør ikke ha henne der lengre. Det blir rekvirert luftambulanse til Trondheim og ST Olavs. Der står det flere spesialister klare for å ta imot henne, flere organer er svekket. De skjønner at ting har gått for langt.

Hun er på bedringens vei nå, men var det virkelig nødvendig at det skulle bli så alvorlig før hun fikk god nok hjelp?

Kjære leger og alle andre, Tynset har ikke ett akutt sykehus.

Det er graverende når legen kontakter sykehuset for å sjekke at utstyret de skal benytte virkelig virker, og enda mer graverende når det ikke virker på flere dager. I verste fall kunne vi mistet ett familiemedlem så alt for tidlig.

Min svoger ble oppringt dagen etter fra Tynset for å høre hvordan det gikk, om hun klarte seg…………… Jøss, er det vanlig?!! Sjekker man ikke slikt med det sykehuset pasienten blir sendt til?

Blir pasienter sendt til Tynset på grunn av statistikk? Er det så viktig å få opp pasient tallene at man gambler med mennesker?

Når andre spør hva som feiler søstera mi, kommer historien frem, og gjerne vet de om noen andre som har opplevd noe av det samme.

Dette er nok ikke politisk korrekt, men føler at historien må frem. Ønsker ikke at andre skal oppleve det samme som vi har opplevd.

Tore Børresen, bekymret storebror.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...