Nea Radio

Lena tar med seg datteren verden rundt!

Ut på tur: Lena Bae og datteren Thea (10) skal bruke et år på å reise verden rundt! Bildet er tatt på Sri Lanka under en tidligere reise. Foto: Privat

Til daglig jobber Lena Bae som veileder hos Fides i Stjørdal. Nå skal hun og datteren Thea (10) bruke et år på å reise verden rundt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2019 kl 12:07

Lena Bae har bestandig vært reisende.

– I 2002 la jeg ut på en tur som varte i fem måneder. Da bestemte jeg meg for at dersom jeg fikk barn, så skulle jeg ta barnet med meg på reiser, forteller Lena.

– Thea og jeg begynte å reise da hun var seks år gammel. Den gangen dro de til Australia og siden fortsatte de å reise ved en hver anledning.

– Men til slutt fant vi ut at vi ble lei av å reise fram og tilbake og for heller å gjøre alvor av å ta en riktig lang reise.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Privat

Rom for improvisasjon

Målet med reisen er å besøke steder de ikke har sett før.

– Vi begynner i Thailand og der har jeg vært. Deretter går turen til Myanmar og den billetten er kjøpt. Der har vi visum i 28 dager så vi må videre innen den tid. De får en del besøk underveis.

– Vi har venner og familie som kommer nedover, så derfor tilpasser vi oss litt etter det.

En av tingene som er planlagt, er at de skal jobbe frivillig for stiftelsen Street light på Fillipinene i en måned.

– Street light ble stiftet av en mann fra Trondheim som dro til Fillipinene og ble dypt beveget over fattigdommen han så der.

– Han bygget opp denne stiftelsen for å hjelpe ungdom med å komme seg ut i jobb og ikke måtte leve et uverdig liv på gata. Det å få tilbringe tid der, er noe vi gleder oss til.

Litt tøft

– Jeg innrømmer at jeg får litt frysninger på ryggen nå når det nærmer seg så kraftig, smiler Lena, som reiser allerede i morgen Torsdag.

– Thea har også hatt det litt tøft i den siste tiden, nå når hun har sagt farvel til besteforeldre og venner. Men hun står i det og når jeg spør, så sier hun at dette er noe vi skal gjøre.

Annet perspektiv

Lena har tatt permisjon fra jobben et år og har også skrevet under på at hun tar ansvaret for å undervise Thea mens de er på tur.

– Det er så herlig å reise med barn for det gir deg et helt annet perspektiv på verden. I tillegg gir det jo også datteren min muligheten til å se andre kulturer i ung alder, noe jeg tror er veldig sunt. Det varmer meg virkelig at hun får oppleve at ikke alle barn har den samme velstanden som barn i Norge og at materielle goder ikke er alt. Det er ingen selvfølge å få alt man peker på og det er viktig for meg at Thea skjønner dette.

Lena Bae kommer til å holde Nea Radios lyttere oppdatert med hvordan reisen går underveis.

Følg bloggen hennes her: https://lenablog.travel.blog/

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...