Nea Radio

Ledighetstallene i Trøndelag fortsetter nedover

Foto: Marit Langseth

286 færre ledige enn forrige uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I uke 39 er det registrert 13 965 arbeidssøkere i Trøndelag, fordelt på 7 092 helt ledige, 6 080 delvis ledige og 793 arbeidssøkere på tiltak. Dette er 286 færre enn forrige uke.

Andelen helt ledige er på 2,8 prosent, mens andelen på tiltak er 0,3 prosent. Dette gir en bruttoledighet på 3,1 prosent.
Blant arbeidssøkerne er 22 prosent av de helt ledige og 46 prosent av de delvis ledige, permitterte.

Flere i tiltak

Det er størst reduksjon i antallet helt ledige med 184 færre personer, mens antallet delvis ledige er redusert med 142 personer. Antallet arbeidssøkere på tiltak har økt med 40 personer.

– At andelen i tiltak øker, er positivt i en tid med et krevende arbeidsmarked. Vi vil øke bruken av spesielt lønnstilskudd og kompetansehevende tiltak i tiden framover, slik at flere av dem som trenger det, får tilpasset hjelp til å komme seg i jobb, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Fordelt på yrkesbakgrunn er det størst reduksjon blant arbeidssøkere som ikke har noen, eller ikke har oppgitt yrkesbakgrunn. Her er det 55 færre helt ledige sammenlignet med forrige uke. Videre følger reiseliv og transport, med 33 færre ledige, og barne- og ungdomsarbeid med 26 færre ledige. Når det gjelder delvis ledige, er reduksjonen størst innenfor butikk- og salgsarbeid med 44 færre ledige, mens det innenfor industriarbeid og reiseliv og transport er henholdsvis 21 og 19 færre ledige.

– Usikkerhet i markedet

Siden forrige uke er det 437 personer som har meldt seg som arbeidssøkere hos NAV. Av disse har 111 valgt permittering som registreringsbegrunnelse, mens 109 har valgt «har mistet/kommer til å miste jobben» som registreringsbegrunnelse.

– Dette viser at det fremdeles er en del usikkerhet i markedet, spesielt i enkelte bransjer. Utviklingen videre avhenger av flere forhold både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, som smittespredning og smittevernhensyn, og oljeprisutviklingen blant annet, sier Wigum.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...