Nea Radio

Trøndelag:

Ledighetstallene går ned

Foto: Marit Langseth

821 færre arbeidssøkere i Trøndelag siste måned – nærmere 20 000 færre siden april i fjor

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved utgangen av april er det 13 431 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV i Trøndelag, noe som utgjør 5,4 prosent av arbeidsstyrken. Dette er en nedgang på 19 610 personer siden april i fjor, og 821 færre enn i mars måned.

– Vi er svært glade for å se at ledigheten fortsetter å gå ned. Trøndelag er blant fylkene med størst nedgang blant helt ledige og vi har også en god nedgang i antall delvis ledige. I april ser vi også en økning i antall utlyste stillinger og det er et godt tegn, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Flere på tiltak

I Trøndelag er det i april 6 814 helt ledige (2,7 prosent), 5 432 er delvis ledige (2,2 prosent) og 1 185 er arbeidssøkere i tiltak (0,5 prosent). Sammenligner vi med samme måned i fjor er det en nedgang på 19 610 personer. Antall helt ledige er redusert med to-tredeler fra samme måned i fjor (-67 prosent).

Siden forrige måned er antall helt ledige redusert med over 500 personer, mens antall delvis ledige er redusert med nær 400 personer.
– For å bistå slik at flere kommer seg ut i jobb blant annet gjennom kvalifisering, har vi fått økte tiltaksrammer. Antall på tiltak har økt med 265 siste året, og med 79 personer siste måned, sier Wigum.

Nedgang i permitterte

27 prosent av de helt ledige og 50 prosent av de delvis ledige er permittert. Det utgjør til sammen 4 591 personer, en nedgang på 274 personer fra mars i år. Det er nedgang i både helt og delvis permitterte. En av tre permitterte jobber innen reiseliv og transport.

Ledigheten i reiseliv og transport fortsatt høy

Det er fortsatt reiseliv og transport som har flest både helt (1 281) og delvis ledige (1 295). Den siste måneden har antall helt ledige i yrkesgruppen holdt seg stabil med en marginal økning på 15 personer. Antall delvis ledige er redusert med 130 personer.
Innenfor bygg og anlegg er 751 personer helt ledige, en nedgang på 169 personer fra mars i år. I tillegg er 294 delvis ledige, en nedgang på 46 personer den siste måneden.

Nedgang i ledighet i alle aldersgrupper

Aldersgruppen mellom 20-24 år har høyest andel helt ledige av arbeidsstyrken med 4,0 prosent. Ledigheten er spesielt høy blant menn, hvor andelen helt ledige er 4,7 prosent. Lavest andel helt ledige er det i den aller yngste aldersgruppen, 19 år og under med 1,6 prosent. Sammenlignet med i fjor, er det en nedgang i helt ledige i alle aldersgrupper på mellom 62-76 prosent. Sammenlignet med forrige måned, er det også nedgang i antall ledige i alle aldersgrupper

Også blant de delvis ledige finner vi høyest andel ledige i aldersgruppen 20-24 år (2,7 prosent), og lavest andel i aldersgruppen 19 år og under (0,4 prosent). Sammenlignet med forrige måned er det også her en nedgang i alle aldersgrupper, bortsett fra den eldste, 60 år og over hvor antallet delvis ledige har økt med 17 personer. Langtidsledigheten øker særlig blant de eldste aldersgruppene.

God stillingstilgang

I løpet av april ble det lyst ut 5 629 stillinger på arbeidsplassen.no. Flest nye utlysninger kom innen helse, pleie og omsorg (975), bygg og anlegg (722) samt undervisning (546).

Høyest ledighet i Meråker

Lavest andel helt ledig finner vi i Tydal (0,7 prosent), Høylandet (1,1 prosent) og Lierne (1,3 prosent). Høyest ledighet finner vi i Meråker (5,1 prosent), Stjørdal (3,5 prosent) og Namsskogan (3,4 prosent).

Trondheim 3,0 prosent
Steinkjer 3,2 prosent
Stjørdal 3,5 prosent
Levanger 2,4 prosent
Verdal 3,2 prosent
Namsos 2,3 prosent

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...