Nea Radio

Nea Radio

Ledighetstallene går ned

Nesten 1 800 færre arbeidssøkere i Trøndelag siste uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag 12. mai var 29 915 personer registrert som arbeidssøkere i Trøndelag. Det er 1 756 færre enn for en uke siden.

– Antallet som er registrert som arbeidssøkere i fylket fortsetter å falle. På det høyeste i uke 15 var antall arbeidssøkere 34 525 personer i Trøndelag. Nedgangen skyldes både at en del permitterte går tilbake i arbeid, og at færre nye arbeidssøkere melder seg ledig, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

12,2 prosent av arbeidsstyrken er arbeidssøkere

15 891 personer er registrert som helt ledige i Trøndelag, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 6,5 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 16 795 personer, eller 6,9 prosent av arbeidsstyrken.
I tillegg var 13 120 personer registrert som delvis ledige arbeidssøkere. Totalt var dermed 29 915 eller 12,2 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidssøkere i fylket.

Færre nye arbeidssøkere og færre helt ledige, men flere delvis ledige

Den siste uken har 655 ny registrert seg som arbeidssøkere, det er en nedgang på 125 personer fra uken før.
– Vi ser også at nedgangen av arbeidssøkere skjer blant de som er meldt helt ledig. Siste uke er det en nedgang på 2 541 færre registrerte helt ledige. Samtidig var det en økning i på 760 flere registrert som delvis ledige, sier Wigum.

Størst nedgang innen serviceyrker, reiseliv og transport og butikk og salgsarbeid

Alle yrkesgrupper opplever en nedgang i antall helt ledige. Størst nedgang i antall ledige siden forrige uke finner vi i yrkesgruppene serviceyrker og annet arbeid med en nedgang på 464, reiseliv og transport med en nedgang på 458 og butikk og salgsarbeid som har 429 færre ledige.

– Samtidig er det også innenfor disse yrkesgruppene vi finner den største tilstrømmingen når det gjelder antall delvis ledige. Dette har sammenheng med at flere virksomheter har en gradvis gjenåpning, sier Wigum og viser til at antall delvis ledige øker blant serviceyrker og annet arbeid (+251), reiseliv og transport (+199) og butikk- og salgsarbeid (+75).

Størst nedgang i aldersgruppen 30-39 år

Antallet helt ledige har falt i alle aldersgrupper den siste uken.

Målt som andel arbeidsstyrken er ledigheten høyeste i arbeidsgruppa 20-24 år med 10,7 prosent helt ledige. Ser vi på antall ledige er den høyest i 30-39 år. Det er denne aldergruppen nedgangen har vært størst siste uke, men en nedgang på 684 personer.
Lavest ledighet finner vi i aldersgruppen 50-59 år, her er ledigheten 4,3 prosent, ned fra 5,1 prosent.

Store variasjoner blant de trønderske kommunene

Lavest ledighet finner vi i Lierne med 1,9 prosent helt ledige, fulgt av Tydal 2,3 prosent og Osen 2,4 prosent. Den høyest ledighet finner vi i Meråker som har 9,7 prosent helt ledige, Verdal med 8,4 prosent og Stjørdal 8,2 prosent.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...