ANNONSE
Annonse

Ledigheten sank i hele 2017

LEDIGHET: Statistikken viser synkende ledighet gjennom hele 2017. Foto: Andreas Reitan

Gjennomsnittet for året viser en arbeidsledighet på 2,2 prosent i Sør-Trøndelag. I årets siste måned er 1,9 prosent av arbeidsstyrken uten jobb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Arbeidsmarkedet i 2017 har vært svært godt i fylket. Ved inngangen til det nye året står begge trøndelagsfylkene med historisk gode ledighetstall.

– Mange arbeidsgivere opplever problemer med å skaffe tilstrekkelig kompetanse. Samtidig står mange utenfor arbeidsmarkedet. Arbeidet med å utligne denne ubalansen blir viktig i det nye trøndelagsfylket. Her må Nav og næringslivet samarbeide, sier konstituert fylkesdirektør Arve Winsnes i Nav Sør-Trøndelag.

Kraftig nedgang i ungdomsledigheten

I aldersgruppen under 30 år har ledigheten gått ned med 20 prosent det siste året. Spesielt stor har nedgangen vært for de mellom 20 og 24 år, her er det 30 prosent færre ledige. – Den generelle oppgangen på arbeidsmarkedet har gitt stort utslag på ungdomsledigheten. Samtidig har Navs ungdomssatsing gjennom arbeidstrening og kurs hatt god effekt. Vårt mål er å få ungdommen i utdanning eller jobb innen kort tid, og alle skal få et tilbud innen åtte uker, sier Winsnes

I tillegg til synkende ungdomsledighet ser vi også en nedgang i andelen som har vært uten jobb mer enn 6 måneder.

Ledigheten mest ned for ingeniør og ikt-fag

For to år siden var det rundt 450 ledige innenfor denne yrkesgruppen, sterkt påvirket av nedgangen i oljenæringen. Antallet holdt seg relativt stabilt gjennom hele 2016 og begynte å falle i 2017. Ved utgangen av 2017 er antallet ledige nede i 270 personer, en nedgang på 40 prosent siden utgangen av 2015. Også innenfor industri, samt bygg og anlegg synker ledigheten i 2017. Den eneste yrkesgruppen som har hatt en økning i ledigheten er akademiske yrker, men her er det snakk om relativt få personer.

To kommuner med økt ledighet

Kun Snillfjord og Roan har økning i ledigheten i årets siste måned. Ledigheten er likevel svært lav i begge disse kommunene. Osen har fortsatt lavest ledighet i fylket med 0,4 prosent. I tillegg har også Hemne og Rennebu under en prosent helt ledige. Av fylkets 25 kommuner har 19 en ledighet under to prosent. Den høyeste ledigheten finner vi i Hitra kommune med 2,4 prosent, fulgt av Meldal med 2,3 prosent. Størst nedgang i ledigheten har Hemne. Her har ledigheten gått ned med 30 personer i 2017. I tillegg har Agdenes og Rissa en betydelig ledighetsnedgang. Trondheim har to prosent av arbeidsstyrken uten arbeid, det tilsvarer 2 106 personer. Ledighet har gått ned med 315 personer siden utgangen av 2016.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Fredag er det fare for underkjølt regn i Trøndelag.

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Vogntoget sperret fylkesvei 705 delvis i nesten ett døgn.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE