Nea Radio

Nea Radio

Leder suksessbedrift i Molde

Daglig leder Hilde Aspås og styreleder Odd Tore Finnøy i iKuben Foto: Brunvoll

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hilde Aspås er daglig leder i næringsklyngen iKuben i Molde som tidligere denne uka fikk status som Norwegian Centre of Expertise (NCE).

Det betyr at NCE iKuben blir et nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. Klyngen får som NCE en grunnfinansiering på 25 millioner kroner de første fem årene, med en mulighet for tilsvarende finansiering i nye fem år. NCE iKuben skal ha spesielt fokus på å få til rask omstilling i praksis. Digitalisering, bærekraft og nye forretningsmodeller er stikkord.

Et viktig løft

Hilde Aspås mener at statusen som NCE er et viktig løft for næringslivet både i regionen og nasjonalt.

- Jeg vil påstå at dette kan bety veldig mye i praksis. Det er dramatiske tider der norsk næringsliv i alle bransjer og sektorer møter store utfordringer. Nå er det viktig å få til rask og reell omstilling. Alle må tenke nytt og annerledes og snu seg fort rundt skal vi henge med i digitalisering, bærekraftige løsninger og nye måter å tjene penger på. Det er her NCE iKuben har kompetanse og metoder som allerede hjelper bedrifter og klynger i hele Norge, sier Aspås.

Nasjonal anerkjennelse

Hun sier til Nea Radio at statusen som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon betyr anerkjennelse for den jobben næringsklyngen gjør.

– iKuben er et bedriftsnettverk, eller bedriftsklynge, det vil si bedrifter fra mange bransjer som har bestemt seg for å samarbeide om kompetanseheving om forskningsbasert innovasjon. Det betyr at bedriftene ser et behov for stadig kompetansepåfyll og samarbeider med høgskoler, forskningsinstitusjoner og universitet for å følge med på de globale endringene rundt oss. Det handler om å hjelpe bedrifter til å konkurrere og greie seg i et stort internasjonalt marked, sier hun til Nea Radio.

Stor forskjell på Ålen om Møre.

Hilde Aspås sier hun skulle være seks måneder i Molde i forbindelse med jobb. Nå har hun bodd i byen i 28 år.

– Den største forskjellen fra å komme fra Ålen til Møre var hvordan kremmerånden. Her på Møre tenker folk at de kan skape noe sjøl, skape sin egen arbeidsplass. Det var en helt ny verden, sier Hilde Aspås:

Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet lanserte nye klynger tidligere denne uka. Hilde Aspås nummer tre fra venstre. Foto: Charlotte Wiig, Innovasjon Norge

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...