Nea Radio

Leder i Legeforeningen:

-Ikke lenger en krise, men en kronisk tilstand

Leder i Legeforeningen i Nord-Trøndelag er lei snakket om krise: -Det er en kronisk tilstand, sier han. Foto: Privat

Leder for Legeforeningen i Nord-Trøndelag, Dragan Zerajic sier at fastlegekrisen ikke lenger er bare en krise, men en kronisk tilstand. Han er bestemt på at noen må ta regningen på 4 milliarder for å gi legene en god arbeidshverdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2021 kl 16:22

- Helt ærlig må jeg innrømme at jeg er lei snakket om en krise. Dette er ingen krise. Det er en vedvarende tilstand, sier Zerajic til Nea Radio.

Zerajic sier at krisen har vært vedvarende siden 2016 og at den blir verre for hver dag som går. Han sier at det er ingen i regjeringen eller i opposisjonen som syns villig til å forplikte seg til å stille opp med de ressursene som kreves.

- Vi trenger fire milliarder kroner i strakstiltak for å kunne gi legene en god arbeidshverdag. Foreløpig er det ingen hverken i posisjon eller i opposisjon som har forpliktet seg til noe slikt, legger han til.

Titanic på nytt

Zerajic sammenligner fastlegekrisen med et Titanic der politikerne sitter stille i redningsbåter og ser på at skipet synker.

- Jeg har sagt det i møter med politikere og helsetopper men jeg kan godt gjenta det; Fastlegekrisen er som et Titanic der politikerne sitter stille i redningsbåter rundt det synkende skipet og ser det går ned under vann, forteller Zerajic.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...