Nea Radio

Lavt og stabilt ledighetsnivå i Trøndelag

STABILT ledighetsnivå i Trøndelag ved utgangen av juli. Foto: Marit Langseth

Ved utgangen av juli var det 4844 helt ledige arbeidssøkere i Trøndelag. Dette er sju prosent færre enn på samme tid i fjor. Ledigheten i fylket er nå på to prosent.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2019 kl 17:09

I tillegg var 692 personer, eller 0,3 prosent i tiltak. Dette gir en bruttoledighet på 2,3 prosent. For landet samlet sett er andelen helt ledige og bruttoledigheten henholdsvis 2,4 og 2,8 prosent.
Ledigheten i Trøndelag har gått ned blant begge kjønn og i alle aldersgrupper, med unntak av aldersgruppen under 19 år. Her er det 166 helt ledige, som er 17 prosent mer, eller 24 flere personer enn på samme tid i fjor.

Det er positivt at ungdomsledigheten stort sett har gått ned. Samtidig ser vi at ledigheten blant de yngste har økt den seneste tiden. Noe av økningen kan skyldes at ungdommene har meldt seg ledige etter endt videregående, eller folkehøgskole, men dette forklarer langt fra hele bildet. Vi følger utviklingen nøye og er opptatt av at unge som melder seg til oss kommer seg raskt i arbeid og aktivitet, sier Eli Drevvatn Engdal, fungerende fylkesdirektør i NAV Trøndelag.

Færre langtidsledige

Blant de ledige er i underkant av hver fjerde såkalt langtidsledig. Det vil si, vedkommende har vært registrert som arbeidssøker i 26 uker eller mer. I julitallene går det imidlertid fram at andelen langtidsledige er redusert med 8,6 prosent.

En del av disse har nok kommet seg i arbeid. Når ledigheten holder seg lav over tid og etterspørselen etter arbeidskraft er god, gir det flere muligheter for dem som av ulike årsaker står uten jobb. Vi ser også at flere arbeidsgivere i større grad lærer opp folk selv, slik at arbeidssøkere som i utgangspunktet ikke har ønsket kompetanse, likevel får muligheten. Gjerne i samarbeid med, og med støtte fra NAV, sier Drevvatn Engdal.

Høyest ledighet i Verran

Blant de største bykommunene har Namsos og Stjørdal lavest ledighet, med 1,8 prosent. Deretter følger Trondheim og Orkdal med 2 prosent, Verdal og Levanger med 2,5 prosent og Steinkjer med 2,6 prosent.
For kommunene sett under ett har Verran har høyest andel ledige, med 3,4 prosent, som tilsvarer 37 personer. Deretter følger Frøya med 2,9 prosent ledige, som tilsvarer 82 personer.
Ledigheten i kommunene er imidlertid jevnt over lav. 17 kommuner har 1,5 prosent ledighet, eller lavere.

Mange ledige stillinger

Sist måned registrerte NAV 2 650 ledige jobber i Trøndelag. Flest stillinger var det innenfor helse, pleie og omsorg (477), bygg og anlegg (418), industriarbeid (264) og ingeniør og IKT (225). Også innenfor reiseliv og transport, og servicebransjen var det stor etterspørsel, med henholdsvis 195 og 181 ledige stillinger.

Hittil i år er det lyst ut rundt 24 500 stillinger i fylket. Dette er nesten 6 prosent mer, sammenlignet med samme periode i fjor.

Foto: Nav

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...