Nea Radio

Laveste ledighet i september på 30 år

Ledigheten går ned i alle aldersgrupper, og størst er nedgangen i aldersgruppen 40-49 år. Foto: Marit Langseth

4 447 personer var ved utgangen av september helt ledig i Trøndelag. Det tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på hele 11 prosent. Den største nedgangen i antall ledige er i kommunene Trondheim, Indre Fosen og i Orkanger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Summen av helt arbeidsledige og deltakere i et arbeidsrettet tiltak er nå 6035. Det gir en bruttoledighet på 2,5 prosent. For landet som helhet ligger bruttoledigheten på 2,8 prosent.

Justert for sesongsvingninger er ledigheten i Trøndelag på 1,9 prosent, det samme som i august.

Ledigheten går ned i alle aldersgrupper. Størst er nedgangen i aldersgruppen 40-49 år. I Trøndelag var det ved utgangen av september 561 færre ledige enn på samme tid i fjor.

Nær dobling i antall nye stillinger

Antallet nye stillinger øker fortsatt og har hittil i år økt med 45 prosent i Trøndelag.

– Sammenligner vi med samme måned i fjor, er økningen på 38 prosent. Noe av årsaken skyldes at Nav har bedre system for å fange opp stillinger, men et godt arbeidsmarked står også for en god del av økningen, sier regiondirektør i Nav Trøndelag, Bente Wold Wigum.

Stillingstilgangen har vært spesielt stor for ingeniør- og IKT-fag hvor ledigheten har gått betydelig ned.

– Det er høy etterspørsel etter bygningsingeniører, arbeidskraft innen petroleumsfag samt systemanalytikere i IT-bransjen. Innenfor industri er det spesielt bilmekanikere, automatikere og elektromontører næringslivet etterspør. Det er god vekst i norsk økonomi og vi opplever en tiltagende mangel på arbeidskraft i en del yrker, sier Wold Wigum.

Mange kommuner med lite eller ingen ledighet

12 kommuner i fylket har en ledighet på 1 prosent eller lavere ved utgangen av september, og av disse har fem kommuner lengst nord svært lav ledighet: Namsskogan, Røyrvik, Høylandet, Overhalla og Leka. Mange kommuner har så lav ledighet at det ikke kan oppgis tall.

Høyest ledighet finner vi på Frøya med 2,9 prosent, fulgt av Vikna og Levanger med 2,2 prosent. Blant de største kommunene har Namsos den laveste ledigheten med 1,3 prosent. Deretter følger Stjørdal med 1,7 prosent og Melhus med 1,8 prosent.

Arbeidsledigheten i Trondheim er på 2,0 prosent. Det tilsvarer 2 120 personer, og er en nedgang på 147 personer fra i fjor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...