Nea Radio

Fylkespolitiker i Trøndelag Høyre Ingvill Dalseg:

- Lav terskel og høy kvalitet avgjørende for å lykkes

Fylkespolitiker for Høyre, Ingvill Dalseg. Foto: Høyre

En av Ingvill Dalsegs hjertesaker før valget er psykisk helsevern. Les hennes leserbrev her:

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det skjærer i hjertet når jeg hører at de ved St. Olavs hospital opplever en dramatisk økning i antallet barn, ungdom og unge voksne som søker psykiatrisk helsehjelp, dette i følge Overlege Westgaard ved BUP Nidarø. Spiseforstyrrelser, depresjon- og angst lidelser hos barn og unge helt ned i 11-12 års alderen. Det får så store konsekvenser når hverdagen til ungdom blir styrt av psykiske utfordringer. De fleste med diagnoser, utvikler problemer i ung alder og uten virksom hjelp varer lidelsen ofte livet ut.

Høyre avholdt i helgen landsmøte, i mitt innlegg til landsmøte tok jeg utgangspunkt i nettopp situasjonen ved St. Olavs hospital. Jeg løftet de to kanskje viktigste faktorene for å lykkes med psykiatriske behandling:

For det først, krav om virksom behandling. Vi må sikre at virksom behandling gjøres tilgjengelig for alle som trenger dette. Vi trenger både generalister og fagmiljø med spisskompetanse. Vi skal bruk effektiv kunnskapsbasert behandling med den opplæring, kvalitet og skreddersøm som dette krever.

For det andre, gir vi rett til vurdering. Ved alle henvisninger skal det være rett til rask vurdering basert på direkte kontakt. En ordning med spesialister i front, som fatter avgjørelser om riktig vei videre. Nettopp derfor vedtok Høyres landsmøte en rett til vurdering innen tre uker ved henvisning til BUP eller DPS.

Behandling handler ikke om å endre personen, men om å bekjempe det som hindrer personer fra å være de flotte menneskene de egentlig er. Derfor er god behandling så viktig.

Vi i Høyre prioriterer psykisk helse, og vi skal være garantisten for at terskelen er lav og kvaliteten er høy innenfor psykisk helsevern. Alle skal få den hjelpen de har behov for og alle skal få den beste kunnskapsbaserte hjelpen vi kan gi dem.
Vi må etablere lav terskel til behandling av høy kvalitet og vi må sikre at hjelpen vi gir, faktisk hjelper – sånn kan vi gjør en forskjell innenfor psykisk helsevern.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...