Nea Radio

Lav ledighet i Trøndelag

LAV LEDIGHET: Fortsatt lav ledighet i Trøndelag Foto: Marit Langseth

Arbeidsledigheten i Trøndelag hadde en svak nedgang i februar. Ledigheten går ned i alle aldersgrupper, med unntak av unge under 19 år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tall fra Nav viser at netto ledighet for Trøndelag er på 2,1 prosent i februar. Bare Oppland og Troms har lavere ledighet. For landet forøvrig er ledigheten på 2,5 prosent av arbeidsstyrken.
Summen av helt arbeidsledige og deltakere i et arbeidsrettet tiltak er nå 6 477. Dette gir en bruttoledighet i Trøndelag på 2,7 prosent. For landet ligger bruttoledigheten på 3,1 prosent.

Færre ledige i februar

I alt var det 5039 helt ledige og 1438 på tiltak i fylket sist måned. Antall helt ledige er har gått ned med 173 personer, samtidig som antall tiltaksdeltakere har gått ned med 138 personer sammenlignet med februar 2018.

Fordelt på yrker er ledighetsreduksjonen størst innenfor bygg og anlegg, og i industrien. Spesielt ingeniør og IKT-fag har stor nedgang, med 33 prosent færre ledige, som tilsvarer 121 personer. Deretter følger industrien med 15 prosent færre ledige, og bygg og anlegg med 12 prosent færre ledige.

– Dette er bransjer som sysselsetter mange, så når de går godt, gir det klare utslag i våre statistikker. Konkret, så bygges det mye i Trøndelag, både vei og bygninger. I tillegg går deler av industrien bra, sier Bente Wold Wigum, direktør for Nav Trøndelag.

Økning i ledigheten for de under 19 år

Mens det er en nedgang i alle aldersgrupper over 20 år, er det i februar en økning i ledigheten blant de yngste under 19 år. Denne gruppen har 61 flere ledige (47 prosent).

– Arbeidsmarkedet trenger kvalifisert arbeidskraft og vi anbefaler sterkt unge å fullføre skole og utdanning, det gjør at de står sterkere i arbeidsmarkedet, sier Wigum.

I mars og april er det søknadsfrister til videregående skole ut og høyere utdanning.

– Vi anbefaler unge å se på behovet i arbeidsmarkedet, i tillegg til interesse og evner når de velger utdanning. I årene framover vet vi det vil være stort behov for arbeidskraft innen helse og omsorg og innenfor yrker i bygg og anlegg, sier Wigum.

Lavest ledighet i Fosnes – høyest på Frøya

Lavest andel ledige har Fosnes kommune med 0,7 prosent ledige, deretter følger Holtålen med 0,9 prosent. Høyest andel ledige finner vi i Frøya og Verran med henholdsvis 3,4 og 3,1 prosent, begge kommunene har en økning i ledigheten.

Blant de større kommunene i fylket har Namsos den laveste ledigheten med 1,6 prosent. Deretter følger Orkdal med 1,9 prosent. Trondheim har en ledighet på 2,1 prosent og Steinkjer 2,4 prosent.

Arbeidsledigheten i Trøndelags ni største kommuner i februar (i prosent)

Trondheim: 2,1 %

Steinkjer: 2,4 %

Melhus: 2,1 %

Stjørdal: 2,0 %

Verdal: 2,6 %

Levanger: 2,3 %

Orkdal: 1,9 %

Namsos: 1,6 %

Malvik: 2,1 %

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...