Nea Radio

Liten klubb med sterke resultater:

Suksess for bueskytterne i HEG

Skytterne fra H.E.G IL. Fra venstre: Monicha Nergaard, Lars Erik Amundsen og Lars Martin Tømmerhoel. Foto: H.E.G IL

HEG IL på Røros leverer imponerende resultater i bueskyting til tross for at de ikke er størst i størrelse. I helgen forrige uke siden tok de flere pokaler med seg hjem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2021 kl 12:30

Lars Erik Amundsen og de andre bueskytterne fra HEG IL på Røros som driver med bueskyting, fikk godt betalt for innsatsen sin på NM i feltskyting i Sørmarka i Oslo helgen 22-25. august.

Gjorde storeslem

HEG-skytterne fikk nesten med seg det som var av medaljer i løpet av helgen. Amundsen tok gull og fikk kongepokal i herreklassen, Monicha Nergaard tok gullmedalje og forbundspokal i dameklassen og Lars Martin Tømmerhoel ble nummer fire i herreklassen.

- Vi gjorde et stort innhugg med forholdsvis få deltakere, sier Lars Erik Amundsen som er trener, i tillegg til å være utøver for laget.

Bueskyting er representert over store deler av landet. Flest utøvere er det naturlig nok på Østlandet.

Som i langrenn er det flere grener. I bueskyting er det fire. Grenene er utendørs baneskyting, innendørs baneskyting, 3D-skyting og feltskyting. Skytterne fra HEG IL deltar mest utendørs.

Fire NM

I løpet av et år holdes det rundt 200 konkurranser fordelt på de fire grenene i bueskyting. Det arrangeres konkurranser i ukedagene og hver helg gjennom hele året. Fra 15. November til 15. april er det innendørssesong, mens utendørssesongen varer fra 15. april til 15. oktober. NM i feltskyting som arrangeres utendørs er ett av til sammen fire NM, som arrangeres i bueskyting gjennom et år. Tre NM går utendørs og ett NM holdes innendørs.

50 rekorder

Bare i år har HEG-skytterne tatt 50 rekorder. Lars Erik Amundsen er godt fornøyd med sesongen så langt. - Vi er en liten klubb, men vi har en fantastisk gjeng, så jeg er veldig fornøyd med det vi har prestert.

Han vil ikke ta for mye av æren for resultatene, men sier at det å prestere godt i konkurranser er viktig for den videre utviklingen deres.

- Gjøre hverandre god

For å kunne prestere på det nivået de ønsker ofrer de mye av livet utenfor bueskytingen. Amundsen sier de tilbringer 15 til 20 timer sammen i uka. Han tror de har funnet oppskriften for å lykkes.

- Jeg tror det å handler om å bli sett. Kjenne både styrker og svakheter hos hver enkelt utøver og ta vare på dem både som mennesker og idrettsutøvere. Vi er opptatt av å gjøre hverandre god. Det er en individuell sport, men det å unne andre suksess og være glad på andres vegne, er en del av det å utvikle seg som utøvere. Man må være såpass storsinnet at hvis man ikke har dagen sjøl, så må man kunne glede seg over andre.

Han er inspirert av filosofien til Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen.

- Godfot-teorien burde implementeres i både arbeidslivet og idretten generelt. Den kan ikke understrekes nok. Vi ser jo at så fort en eller ei lykkes, så kommer lagfølelsen og løfter de andre opp på et nytt nivå.

- Det er inspirerende for de å se at det går an. Det går kanskje en liten jævel i dem på å klare det samme som andre. Da kommer treningsiveren. Hvis man da har en kompetanse på trenersida som gjør at man gjør ting i riktig rekkefølge, så blir veien mye kortere. Man kan ta hovedveien i stedet for så mange omveier.

- Det skal være gøy. Du må ha glede med å trene og konkurrere og sette det å ha det gøy med det du holder på med høyest.

Ivrig gjeng

Lars Erik Amundsen forteller om en gjeng som alltid er klar til innsats.

- Når vi setter oss i bilen etter endt konkurranse, lurer de på når neste trening er. De vil egentlig trene mer enn det som er fornuftig.

HEG-skytterne er i aktivitet året rundt. På vinteren går de på truger i snøfonnene på Røros og skyter på plastikktrær som de har.

Det har blitt en helårsidrett for oss, sier Amundsen.

Neste store konkurranse for HEG-skytterne er innendørs-NM i Tønsberg 27. november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...