Nea Radio

Lærer elevene takkebakst

Lemsebaking: Karina Andersen kjevler ut lemse mens instruktør Åshild Leinsvang følger nøye med. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Fredag var det full skoledag på kjøkkenet for 6. trinn ved Hov skole. Ålen historielag hadde regien da elevene hadde sin første leksjon i takkebakst.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Med Kari Vårhus, Åshild Leinsvang, Anders Grøtådal og Anngerd Gildseth som instruktører, var det lemsebaking med ekte takker som sto på programmet for 6. trinn denne fredagen.

– I dag lager vi lemse. Og vi skal lage flere ting senere. "Klappaskaill" og flatbrød og hyllkake og potetkake, osv, forteller Vårhus.

Hun forteller at Ålen historielag har igangsatt opplegget etter å ha fått støtte fra Landslaget for Lokalhistorie sitt prosjekt Lokalhistorie i skolesekken.

– Vi var så heldige å få prosjektpenger. Og da valgte jeg ut da jeg sendte søknaden å spesifisere at det var til takkebakst. Jeg håper vi skal få til flere dager og kanskje samle sammen litt gamle oppskrifter og historier fra Hessdalen og Ålen. Og så skal vi kanskje invitere besteforeldre og foreldre, forklarer hun.

Elevene setter tydelig pris på opplegget.

– Jeg synes det er veldig artig. Jeg har lyst til å lære meg det her og gjøre det flere ganger, sier Jens Olav Magnussen.

– Jeg synes det er veldig bra, istemmer Alde Grønli og bekrefter at også hun akter å benytte seg av takkebakst i fremtiden.

Kanskje allerede til jul.

Hør hele innslaget om takkebakst med 6. trinn ved Hov skole her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...