Nea Radio

- Lær av nye Trøndelag

LOOK TO TRØNDELAG: Andre fylkeskommuner har mye å lære av sammenslåingsprosessen i Trøndelag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Foto: Hans Jørgen Brun

Telemarksforskning og Deloitte har på oppdrag av Kommunenes Sentralforbund kartlagt og samlet erfaringene fra fylkessammenslåinga i Trøndelag. - En viktig rapport, som kommer på helt riktig tidspunkt. Jeg tror mange fylkeskommuner har mye å lære av erfaringene fra Trøndelag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Telemarksforskning og Deloitte har kartlagt og samlet erfaringene fra sammenslåingen til nye Trøndelag på oppdrag fra KS. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vært med på å finansiere prosjektet.

Et av målene har vært å se på hva som har fungert bra i prosessen og hva fylkeskommunene ville gjort annerledes hvis de skulle startet prossesen på nytt.

– Trøndelag var først ut og har mange erfaringer andre fylkeskommuner som skal slå seg sammen kan dra nytte av. Jeg er veldig glad for at KS, med støtte fra oss, har laget denne rapporten for å sikre fersk og høyaktuell kunnskap som vil komme direkte til nytte i andre fylkeskommuner, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Frontløpere

Trøndelagsfylkene har blitt omtalt som frontløpere i regionreformen, og det med god grunn. Forskerne konkluderer med at sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag har vært vellykket. Det har ikke vært større konflikter eller kritiske hendelser underveis.

Samtidig har det også i dette tilfellet vært slik at sammenslåingsarbeidet ikke er over ved sammenslåingstidspunktet. Det vil alltid være en del oppgaver som må håndteres av det nye fylket etter sammenslåingen.

– Med utgangspunkt i det som har gått bra i sammenslåingsprosessen og det som man i ettertid ser kunne vært håndtert på en annen måte, tror jeg disse erfaringene vil ha stor overføringsverdi til den andre fylkeskommunene som nå skal slå seg sammen, sier Mæland.

20 gode råd

Rapporten presenterer 20 gode råd for å få en sammenslåingsprosess til å bli best mulig. Blant annet oppfordres fylkeskommunene til å få på plass de overordnede rammene raskt og å starte så raskt som mulig.

Aktørene i Trøndelag råder fylkeskommuner i samme situasjon til å sørge for god deltakelse og prioritere bygging av en felles kultur gjennom hele sammenslåingsprosessen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...