ANNONSE
Annonse

- Lær av nye Trøndelag

LOOK TO TRØNDELAG: Andre fylkeskommuner har mye å lære av sammenslåingsprosessen i Trøndelag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Foto: Hans Jørgen Brun

Telemarksforskning og Deloitte har på oppdrag av Kommunenes Sentralforbund kartlagt og samlet erfaringene fra fylkessammenslåinga i Trøndelag. - En viktig rapport, som kommer på helt riktig tidspunkt. Jeg tror mange fylkeskommuner har mye å lære av erfaringene fra Trøndelag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Telemarksforskning og Deloitte har kartlagt og samlet erfaringene fra sammenslåingen til nye Trøndelag på oppdrag fra KS. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vært med på å finansiere prosjektet.

Et av målene har vært å se på hva som har fungert bra i prosessen og hva fylkeskommunene ville gjort annerledes hvis de skulle startet prossesen på nytt.

– Trøndelag var først ut og har mange erfaringer andre fylkeskommuner som skal slå seg sammen kan dra nytte av. Jeg er veldig glad for at KS, med støtte fra oss, har laget denne rapporten for å sikre fersk og høyaktuell kunnskap som vil komme direkte til nytte i andre fylkeskommuner, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Frontløpere

Trøndelagsfylkene har blitt omtalt som frontløpere i regionreformen, og det med god grunn. Forskerne konkluderer med at sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag har vært vellykket. Det har ikke vært større konflikter eller kritiske hendelser underveis.

Samtidig har det også i dette tilfellet vært slik at sammenslåingsarbeidet ikke er over ved sammenslåingstidspunktet. Det vil alltid være en del oppgaver som må håndteres av det nye fylket etter sammenslåingen.

– Med utgangspunkt i det som har gått bra i sammenslåingsprosessen og det som man i ettertid ser kunne vært håndtert på en annen måte, tror jeg disse erfaringene vil ha stor overføringsverdi til den andre fylkeskommunene som nå skal slå seg sammen, sier Mæland.

20 gode råd

Rapporten presenterer 20 gode råd for å få en sammenslåingsprosess til å bli best mulig. Blant annet oppfordres fylkeskommunene til å få på plass de overordnede rammene raskt og å starte så raskt som mulig.

Aktørene i Trøndelag råder fylkeskommuner i samme situasjon til å sørge for god deltakelse og prioritere bygging av en felles kultur gjennom hele sammenslåingsprosessen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE