ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Frivillighet:

Lanserer nasjonalt markeringsår for frivilligheten

Vinner av den nasjonale Frivillighetsprisen 2019, Knut Skår fra Norske Redningshunder, med Åsne Havnelid fra Norsk Tipping, kulturminister Trine Skei Grande, styreleder i Frivillighet Norge Heikki Eidsvoll Holmås og konferansier Solveig Kloppen. Foto: CF Salicath

Frivillighet Norge og Kulturdepartementet setter nå i gang arbeidet med Frivillighetens år 2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Allerede i Regjeringens stortingsmelding om frivillighet, lagt frem i desember 2018, ble det varslet at regjeringen vil gjøre 2022 til Frivillighetens år. I går kveld, fra talerstolen på markeringen av Frivillighetens dag på Sentralen i Oslo, kunngjorde kulturminister Trine Skei Grande at det nå bevilges 1,5 millioner kroner til å starte arbeidet med markeringsåret.

Det er frivillighetens samarbeidsforum Frivillighet Norge som skal koordinere innsatsen rundt 2022, men hele frivilligheten skal delta med en bredde av ulike aktiviteter og markeringer over hele landet.

- Jeg er veldig glad for at Frivillighet Norge tok initiativ til dette året og vi vil støtte opp om dette med disse midlene slik at frivilligheten selv skal kunne skape året i sin ånd. Jeg håper dette vil bli et skikkelig festår for frivilligheten, sier kulturministerminister Trine Skei Grande.

Vi skaper det sammen

- Vi er glad for at Regjeringen har lyttet til frivilligheten og vil gjøre 2022 til Frivillighetens år. Vi ønsker å feire frivillighetens avgjørende betydning for det norske samfunnet og styrke og øke den brede deltakelsen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Innholdsrikt år

Frivillighet Norge starter nå for alvor arbeidet med Frivillighetens år 2022. Det legges opp til et innholdsrikt år med store nasjonale markeringer, kampanjer og fest over hele landet.

- Dette skal selvfølgelig ikke være en sentralstyrt markering. Frivillighet handler om å skape noe sammen med andre, og sammen skal vi også skape hele Frivillighetens år. Vi vil vise fram, og feire, det enorme mangfoldet av frivillig aktivitet og innsats som byggernorske lokalsamfunn, sier Johnsen og inviterer alle frivillige organisasjoner, lag og foreninger med for å markere året. Vi skaper dette sammen, avslutter han.

Nøkkelord

ANNONSE