Annonse
Nea Radio

Lånkerevyen har flyttet inn i Kimen!

Lånkerevyen har flyttet inn til Kimen kulturhus og er i full gang med øvinger. Foto: Anette Fossmo

Nå gjenstår noen intensive dager frem til torsdagens premiere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Søndag 27. september pakket lånkerevyen sammen sakene sine fra Trudvang og flyttet inn til Kimen kulturhus - og der skal de være de resterende øvingsdagene frem til revypremiere torsdagskveld. Nå venter et par intensive øvingsdager den kommende uken og nervene begynne å krype seg på:

- Nervene er på plass, de er definitivt til stedet. Men så kjenner man litt på det at man bare vil komme i gang også, kan ikke folk bare komme inn i salen så vi får lov til å begynne igjen. For nå er det så lenge siden sist, forteller Marthe Nygård.

Hun får støtte av revykollega Malin Bremseth som kjenner nervene krype på:

- Jeg er enig. Men jeg kjenner på at vi har godt av disse fire dagene, fordi det er litt ting som skal på plass. I tillegg er det en ny plass - vi er jo på Kimen. Det er en uvant måte å spille revy på i forhold til lille Trudvang, der alt er så tett og intimt. Så det blir spennende, forklarer Bremseth.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Gleder seg til å spille på bortebane

På grunn av Covid-19 utbruddet blir lånkerevyen å spille på bortebane i år. Frem til nå har de holdt øvingene sine på Trudvang, men de ser heller ikke mørkt på å transformere innslagene til å passe den større scenen på Kimen:

- Det tror jeg skal gå ganske greit. Her er det jo større avstand til ting, så det er egentlig enklere å holde smittevernreglene. På Trudvang er vi veldig tette og vi må stå tett i tett, sier Bremseth.

- Det er både liten scene og veldig intimt. Det er generelt trangt om plassene, både i sal, på scene og under scenen der vi pleier å oppholde oss. Her føler du at man har rommet til å gjennomføre på en trygg og god måte, legger Nygård til.

Både Nygård og Bremseth gleder seg til å gjennomføre den intensive revyhelgen. Men selv om det er stort å få holde årets revy på Kimen avslører de at de kommer til å savne Trudvang, som fungerer som revy-familiens hjem.

- Det er kjempestort å få spille på Kimen, det er kjempeartig. Vi er jo glad i å få spille på store scener og det er det jo definitivt her også. Men så er det noe med at vi er vant med en lang revyhøst, så det er nok det som blir annerledes i år. Det er ikke nødvendigvis plassen vi spiller på men lengden, vi er vant med å ha seks helger og åtte forestillinger. Nå skal vi smekke i lag fem forestillinger på ei veldig kort helg, så det kan bli intenst, ler Nygård.

- Jeg rå-gleder meg. Jeg har på en måte alltid hatt en drøm om å få lov til og spille på Kimen. Men innerst inne kommer jeg til å savne Trudvang. Det fellesskapet vi har der, hele pakken med både det å spille revy og det å ha fest med levende musikk, tror jeg at jeg kommer til å savne utover høsten. Men det er stort å få komme hit og spille på Kimen, smiler Bremseth.

Revybobla

Premieren går av staben torsdagskveld og etter en lengre periode med usikkerhet om det i det hele tatt ville bli en revy i 2020, forteller de at de gleder seg til å sette i gang med premiereforestilling. Likevel blir de kommende dagene så intense at de regner med å bli bosatt i «revybobla».

- Jeg er jo den som har mye nerver, så jeg kommer sikkert til å være i en boble helt til torsdag. Vi rå-gleder oss men det er mye nerver altså, understreker Bremseth.

- Den boblen tror jeg vi alle er i. Vi begynner å merke det godt på folk nå, de er litt sånn distre og innelukket. Det tar litt tid å få kontakt med folk, men det er jo fordi de tenker på tekst, kostymer osv. Det er jo en annen plass også - nå har vi plutselig et greenroom. Vi er jo vant med å løpe en trapp ned også er vi i skifterommet, nå er det litt større avstander mellom alt. Alt blir spennende, skyter Nygård inn.

- Men vi satser på at det smeller og det skal smelle høyt! Vi er så ladet til å endelig få lov til og spille igjen, vi var jo nervøs for at det ikke ble noe av. Men det ser lyst ut i enden av den tunellen, fortsetter hun.

- Jeg håper folk vil komme å se på oss og det er veldig trygt å komme hit. Smittevernet tar vi veldig seriøst med tanke på både det å skrive seg inn, spriting og avstand. Jeg håper folk vil komme å se oss og at vi kan le litt av koronaen også, det er mye dystert. Men endelig kan vi le litt og sette det i perspektiv, avslutter Bremseth.

Nøkkelord

Annonse