ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Siste innspurt før premiere:

Lånkerevyen 2020

Lånkerevyen samlet på Trudvang torsdagskveld for øving på den kommende forestillingen "På avstand". Foto: Anette Fossmo

Anderledesåret 2020 har både gitt god inspirasjon og en ny arena for lånkerevyen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Om under en måned er det premiere på lånkerevyens forestilling «På avstand», et navn som naturlig nok er påvirket av koronasituasjonen og dens ringvirkninger. Torsdagskveld var gjengen samlet på Trudvang for de siste ukene med øvinger og forberedelser. Til tross for et litt annerledes år er lånkerevyen like revy-lystne som alltid. Marthe Nygård forteller om hvordan de ligger an i siste innspurt av øvingene:

- Personlig synes jeg vi ligger ganske godt an. Vi ligger godt i rute, vi er jo så hungrig på å få servert noe revy igjen. Så vi har vært i inspirasjonsmodus hele året, selv om hele Norge har ligget litt i dvale, forteller Marthe Nygård.

- Øvingene har egentlig gått som før, ganske så normalt. Vi har jo øvd på Trudvang og samlet gjengen. Vi føler jo vi er en kohort, vi er jo som en familie. Så vi har jo omgått hverandre i den her perioden likevel, forklarer hun.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Påvirket av Koronasituasjonen

Annerledesåret 2020 har ikke stoppet lånkerevyen fra å produsere satirisk innhold, tvert imot har koronasituasjonen bidratt til ny revy-mat og inspirasjon til tema som de fleste vil kjenne seg igjen i. Nygård gir oss noen smakebiter på hva publikum kan forvente:

- Jeg kan iallfall gå inn på visse tema. Det er jo ikke til å unngå at vi er innom Korona, det kommer vel heller ikke som noe overraskelse ettersom vi heter «På avstand». Det har jo litt med både en meters-regelen og det at vi ikke spiller hjemme. Så litt korona blir det, men kanskje presentert på litt andre måter enn før, opplyser Nygård.

- Også er det norgesferien da. Det har jo forsåvidt en del med korona å gjøre, men det har jo vært veldig til salg på både hengekøyer og frilufts-materiale i løpet av dette året. Og heldig er vi som har norsk sommer for den er fin, fortsetter hun.

Flytter inn i Stjørdals storstue

Korona har også bidratt til at revygruppen kan realisere noe de lenge har vurdert å gjøre, nemlig å flytte forestillingen til Kimen kulturhus. Det er en helt ny arena for Lånkerevyen, men de lover å være seg selv lik. I tillegg er det selvfølgelig bedre egnet med tanke på smittevern, slike at publikum kan føle at tryggheten deres blir godt ivaretatt.

- Vi flytter inn på Kimen! Det er jo Stjørdals storstue det og vi gleder oss synsykt mye til å endelig spille revy der. Vi har jo snakket om det flere ganger, men anledningen har liksom ikke vært der. Nå har det havnet dithen at vi ikke har så mye annet valg, smiler Nygård.

- Det er liksom Kimen som er den plasser hvor vi kan få mest mulig av publikummet inn men likevel overholde smittevern, avstand og alt som følger med denne perioden. Så vi gleder oss til å flytte til Kimen kulturhus. Det blir veldig bra, avslutter hun.

Lånkerevyen har premiere på Kimen kulturhus 1. oktober.

Nøkkelord

ANNONSE