Nea Radio

Landsskytterstevnet på hjemmebaner

Årets Landsskytterstevne som skulle blitt arrangert på Elverum i august ble avlyst grunnet Corona-situasjonen. Det frivillige Skyttervesen har nå invitert skytterlagene til å arrangere LS på hjemmebanen i egne skytterlag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Årets landsskytterstevne (LS) som skulle gått i Elverum ble avlyst grunnet Corona- situasjonen. Nå arrangerer Det frivillige Skyttervesen (DFS) heller Hjemme-LS hos hvert enkelt skytterlag.

I perioden 1 -11. august tilbys derfor landes 830 skytterlag å arrangere hjemmebanekonkurranser som er kalt “Hjemme-LS”. Målet er at det skal bli like mange deltakere som et normalt Landsskytterstevne ville fått.

- Ideen om et såkalt “Hjemme-LS” ble plantet da vi forsiktig kunne åpne opp for trening og konkurranser på skytebanene våre i juni. Dette gjør vi for å få i gang kjerneaktiviteten i landets skytterlag, ved at alle inviteres til en felles skytekonkurranse på sin egen hjemmebane, forteller kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

DFS håper på en deltakelse på samme nivå som et normalt LS, det vil si ca. 5 000 deltakere fra 10 til 90 år.

- Responsen på opplegget har vært overveldende, og mange skytterlag planlegger med sosiale sammenkomster i tillegg til skytingen som på et normalt LS. Gjennomføringene tilpasses selvfølgelig smittevernsopplegg i samsvar med våre egne og FHI sine anbefalinger, forteller Vestvik.

Det vil ikke kåres noen skytterkonge eller skytterdronning som på et vanlig LS. Dette skal være et lavterskeltilbud som skal være gratis, og hvor det vil være uttrekkspremiering. Den beste skytteren sammenlagt tilbys imidlertid plass i “Skytternes mestermøte” som skal sendes direkte på NRK 1 og NRK 2 torsdag den 13. august fra klokken 14.15 til 21.00.

- Skytternes mestermøte blir i forlengelsen av “Hjemme-LS” en spektakulær sending med alle de beste skytterne fra LS de siste 20 årene samlet på Årvoll i Oslo. 58 skyttere er invitert i tillegg til vinneren av årets Hjemme LS, avslutter Vestvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...