Nea Radio

Kalvå vil gå verdenscup:

Landslagstreneren bekrefter at hun er på lista

Vil gå verdenscup: En plass på de kommende verdenscuputtakene vil være svært viktig dersom man skal få gå ski-VM senere i vinter. Foto: Henrik Einangshaug

Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo har imponert stort i skisporet den siste tiden, noe landslagstrener Ole Morten Iversen har lagt merke til.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne sesongen har Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo levert sterke resultater gang etter gang, og kun en gang vært utenfor topp 10 på nasjonalt distanserenn denne sesongen.
I sesongåpningen på Beitostølen i november, gikk jenta fra Lundamo inn 5.plass på både 10 km klassisk og 10 km fristil, i tillegg til 14.plass på sprinten. Dette resulterte i at landslaget tok henne ut til verdenscupåpningen i finske Ruka, hvor det endte med 12.plass på samtlige tre renn, i tillegg til en 13.plass sammenlagt i minitouren.

Er på lista

På søndagens 15 km fellesstart med skibytte var det lite å gjøre med Therese Johaug. Allerede opp i første bakken trykket Johaug til, og ingen av de andre forsøkte å henge på det tempoet som løperen fra Dalsbygda dro til med.
Bak henne fulgte kvartett bestående av landslagsløper Heidi Weng og tre trøndere, Anne Kjersti Kalvå, Marte Skaanes og Silje Øyre Slind.

Heidi Weng gikk fra den trønderske trioen etter skibytte. Utover på skøytedelen kom juniorjenta Helene Marie Fossesholm opp til den trønderske trioen, og gikk rett fra de trønderske jentene, og inn til bronsemedalje bak Johaug og Weng. Kalvå tok spurten mot Skaanes, mens Øyre Slind fulgte på 6.plass.
Med verdenscuprenn i Lahti allerede lørdag, og nye renn helgen deretter, bekrefter landslagstrener Ole Morten Iversen at det er viktig å gå fort både under Norgescupen på Lygna (arrangert sist helg) og NM denne helgen, med tanke på verdenscuputtaket.

- Har hele tiden sagt at når vi har gjort unna Lygna og NM, så skal vi sette oss ned å se på listene, og ta ut til Lahti i første omgang, og det blir å ta ut til Falun også etter NM. Så sånn sett er det veldig viktig.

For Kalvå har det vært litt av planen å være i form til nå med tanke på uttaket som skal gjøres.

- Det er veldig viktig føler jeg, og har egentlig vært litt planen at jeg skulle gå fort her. Jeg hadde jo noen gode løp før jul også, så føler jo at det nivået er der. Får prøve å få noen gode dager her, og ha det artig med å gå skirenn på hjemmebane, sa Kalvå til Nea Radio.

Med en 5. og 6.plass sist helg under Norgescupen på Lygna, samt dagens 4.plass, har løperen fra Lundamo virkelig meldt seg på i kampen om plass i verdenscuputtakene som snart skal gjøres.

- Dem er på lista over de vi skal vurdere, absolutt, sier landslagstrener Iversen om muligheten til verdenscup for Kalvå og Skaanes etter søndagens renn.

En plass på verdenscuplaget de to kommende helgene i Lahti og Falun, vil trolig bli svært viktig dersom man ønsker seg en plass på VM laget i Oberstdorf i slutten av februar. Kalvå sier hun først nå håper på å få gå verdenscuprenn den kommende tiden.

- Først nå så håper jeg å få bli med på verdenscuplaget, så må man gå noen gode renn der, også får vi se, sa Kalvå avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Anne Kjersti Kalvå her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...