Nea Radio

Bibliotekar Mari:

– Lån mange bøker i påska

IVRIGE LESERE: Fra venstre: Joar, Linnea, Aylin, Karoline, Kjerstine, Karianne og Martine er ofte innom biblioteket for å låne spennende bøker.
Bak står lærerne May Britt og Sunniva. Foto: Per Magne Moan

Holtålen Folkebibliotek er på flyttefor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I Ålentorget har det de siste ukene vært mye byggeaktivitet i lokalene som tidligere huset Jokerbutikken. Dette skal fra mai av være det nye folkebiblioteket i Holtålen.

Siden rådhuset ble flyttet til Helsetunet før jul, har bibliotekar Mari Aas stort sett vært alene i det gamle kommunehuset på Hovsletta. Men nå er det like før hun og 23.000 bøker flytter inn på ny adresse.

NYLOKALENE: Mari Aas i det som fra mai blir det nye folkebiblioteket i Holtålen. Foto: Per Magne Moan

Straks etter påske stenger biblioteket for flytting og planlagt nyåpning er 3. mai.

Derfor håper Mari at folk låner ekstra mange bøker til påske, både fordi biblioteket blir stengt en måned og for at det da blir færre bøker å flytte med seg.

GARDERER SEG: Kommunedirektør Marius Jermstad låner med seg noen bøker i tilfelle dårlig vær i påska. Foto: Per Magne Moan

Mari skryter av at innbyggerne i Holtålen generelt er flinke til å låne bøker og på ulike populæritetsmålinger har biblioteket alltid skåret mange poeng.

Hun følger prosessen med byggingen abv de nye lokalene nøye, og mener dette blir flotte lokaler for det fremtidige folkebiblioteket.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...