Nea Radio

Lan i Hovet

Fra venstre: IT-lærlingene Sebastian Hansen og Rasmus Gullikstad Klokkervold. 7-klassingene Mons Ola Dragmyrhaug, Jonas Stenmo, Oskar Hov, Mads Engan Elven og Deividas Linkus. Foto: Per Magne Moan

Håper å fylle Rallaren med dataspillnerder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I helga arrangeres det BygdaLAN i Rallaren i Hovet i Ålen. Forrige gang datafolket inntok lokalet var i 2015.

LAN - local area network på engelsk, foregår på den måten at folk i ulik alder samles, rett og slett for å spille dataspill døgnet rundt.

Fra 5. trinn

Arrangementet starter fredag ettermiddag og varer til søndag. Aldersgrensen var i utgangspunktet fra 6 klasse og oppover, men dette er nå utvidet til å gjelde fra 5. trinn og opp.

IT-lærling Rasmus Gullikstad Klokkervold, som selv har deltatt på mange LAN, har ansvaret for nettverkslinjene og andre datafasiliteter i Rallaren. Han sier det er satt opp plass til 48 deltagere og han håper og tror på mye folk.

Arrangøren er klar

Arrangør er er 7. trinn ved Hov Skole. Nea Radio var innom Hovet onsdag ettermiddag for å lodde stemninga. Der traff vi blant annet dataansvarlig for arrangementet, Rasmus Gullikstad Klokkervold, som er IT-lærling i Holtålen kommune. Vi fikk også en prat med kulturkonsulent Siri Hegseth og 7. klassingene Mons Ola Dragmyrhaug, Deividas Linkus og Jonas Stenmo:

Fra venstre: Rasmus Gullikstad Klokkervold, Jonas Stenmo, Deividas Linkus, Mons Ola Dragmyrhaug og Siri Hegseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...