ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kayla og Torben overrakte grunnsteinen

Høytidelig: Kayla Svarva (5) og Torben Horseng (5) fra Sandskogan barnehage, fikk det ærefulle oppdraget å bære fram grunnsteinen til det nye Helsehuset på Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

De to femåringene fra Sandskogan barnehage bar fram det som egentlig er en tidskapsel full av hemmeligheter, til ordfører og minister.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De var ikke så rent lite høytidsstemte, Kayla Svarva og Torben Horseng, da de onsdag bar fram tidskapselen som nå utgjør grunnsteinen til det nye helsehuset på Stjørdal. Det var ordfører Ivar Vigdenes og eldre- og folkehelseminister, Sylvi Listhaug som tok imot grunnsteinen og plasserte den ved det som skal bli inngangspartiet i det nye praktbygget. Tidskapselen, som skal åpnes om 50 år, inneholder hemmeligheter bare ungene i Sandskogan barnehage vet om.

- Jeg tror kanskje det er ting som representerer samfunnet vi lever i idag, mener en stolt ordfører Ivar Vigdenes, og tilstår at også han svever i uvisshet når det gjelder tidskapselens innhold.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Samorganisering

I det nye Helsehuset skal Stjørdal kommune tilby en rekke samorganiserte, spesialiserte tjenester, i samarbeid med andre kommuner i Værnesregionen.

- Denne typen stordrift byr på en rekke økonomiske fordeler som gjør at vi kan tilby bedre og mer kostnadseffektiv omsorg, sier Vigdenes.

SIO

Det nye Helsehuset blir en realitet på grunn av Stjørdal kommunes deltakelse i pilotprosjektet Statlig finansierte omsorgstjenester (SIO), men Vigdenes understreker at fordelene ved å delta i prosjektet ikke bare handler om økonomi.

- Vi har fått en helt annen måte å måle og systematisere helse- og omsorgstjenestene på. Dette har gjort oss i stand til å drive enda bedre innen denne sektoren. Derfor kan vi, i tillegg til Helsehuset, også finansiere blant annet 75 nye omsorgsplasser, arbeide mot skolefravær, samt sette i gang en rekke andre tiltak.

Spennende: Kayla Svarva og Torben Horseng fikk seg en prat med Sylvi Listhaug og Ivar Vigdenes i påsyn av presse og publikum. Foto: Anne Gundersen

Skryter

Eldre- og folkehelseminister, Sylvi Listhaug, var også tilstede under nedleggelsen av grunnsteinen. Hun roser Stjørdal for måten kommunen har gått inn i SIO-ordningen på.

- Per i dag er det seks kommuner som mottar SIO-midler og disse har tilnærmet seg ordningen på forskjellige måter. Jeg er glad for å se at Stjørdal er en av kommunene som virkelig har lyktes. Det er FrP som har utviklet SIO-modellen.

- FrP har jobbet for dette i mange år og er svært glade for at vi har fått gjennom dette i regjering, sier Listhaug. Fra høsten av skal seks nye kommuner med i prosjektet.

Det nye Helsehuset skal stå ferdig i januar 2021.

Nøkkelord

ANNONSE