Nea Radio

Kayla og Torben overrakte grunnsteinen

Høytidelig: Kayla Svarva (5) og Torben Horseng (5) fra Sandskogan barnehage, fikk det ærefulle oppdraget å bære fram grunnsteinen til det nye Helsehuset på Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

De to femåringene fra Sandskogan barnehage bar fram det som egentlig er en tidskapsel full av hemmeligheter, til ordfører og minister.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De var ikke så rent lite høytidsstemte, Kayla Svarva og Torben Horseng, da de onsdag bar fram tidskapselen som nå utgjør grunnsteinen til det nye helsehuset på Stjørdal. Det var ordfører Ivar Vigdenes og eldre- og folkehelseminister, Sylvi Listhaug som tok imot grunnsteinen og plasserte den ved det som skal bli inngangspartiet i det nye praktbygget. Tidskapselen, som skal åpnes om 50 år, inneholder hemmeligheter bare ungene i Sandskogan barnehage vet om.

- Jeg tror kanskje det er ting som representerer samfunnet vi lever i idag, mener en stolt ordfører Ivar Vigdenes, og tilstår at også han svever i uvisshet når det gjelder tidskapselens innhold.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Samorganisering

I det nye Helsehuset skal Stjørdal kommune tilby en rekke samorganiserte, spesialiserte tjenester, i samarbeid med andre kommuner i Værnesregionen.

- Denne typen stordrift byr på en rekke økonomiske fordeler som gjør at vi kan tilby bedre og mer kostnadseffektiv omsorg, sier Vigdenes.

SIO

Det nye Helsehuset blir en realitet på grunn av Stjørdal kommunes deltakelse i pilotprosjektet Statlig finansierte omsorgstjenester (SIO), men Vigdenes understreker at fordelene ved å delta i prosjektet ikke bare handler om økonomi.

- Vi har fått en helt annen måte å måle og systematisere helse- og omsorgstjenestene på. Dette har gjort oss i stand til å drive enda bedre innen denne sektoren. Derfor kan vi, i tillegg til Helsehuset, også finansiere blant annet 75 nye omsorgsplasser, arbeide mot skolefravær, samt sette i gang en rekke andre tiltak.

Spennende: Kayla Svarva og Torben Horseng fikk seg en prat med Sylvi Listhaug og Ivar Vigdenes i påsyn av presse og publikum. Foto: Anne Gundersen

Skryter

Eldre- og folkehelseminister, Sylvi Listhaug, var også tilstede under nedleggelsen av grunnsteinen. Hun roser Stjørdal for måten kommunen har gått inn i SIO-ordningen på.

- Per i dag er det seks kommuner som mottar SIO-midler og disse har tilnærmet seg ordningen på forskjellige måter. Jeg er glad for å se at Stjørdal er en av kommunene som virkelig har lyktes. Det er FrP som har utviklet SIO-modellen.

- FrP har jobbet for dette i mange år og er svært glade for at vi har fått gjennom dette i regjering, sier Listhaug. Fra høsten av skal seks nye kommuner med i prosjektet.

Det nye Helsehuset skal stå ferdig i januar 2021.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...