Nea Radio

Black Friday

La kvinnen styre

BLACK FRIDAY: La helst bilen stå, er rådet fra forsikringsselskapene. Foto: Colourbox

Skal du på handletur på Black Friday? Da er det tryggest å la en kvinne kjøre bilen, viser ferske tall fra Tryg Forsikring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Statistikken viser nemlig at menn har større risiko for å kollidere på den store handledagen, og tendensen er den samme for de stadig mer stressfylte ukene som kommer.

- Vi oppfordret kvinnene til å ta rattet i fjor, men dessverre ser det ikke ut til å ha hjulpet. Statistikken for Black Friday 2016 viser at menn dominerer ulykkestallene. Av de registrerte ulykkestilfellene står menn som sjåfør i hele 686 bilulykker med personbil under 3,5 tonn. De tilsvarende tallene for kvinner er nede i 395 bilulykker. Det betyr at det er 73 prosent flere menn som er involvert i bilulykker på Black Friday, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Stressede bilister

Totalt er det registrert 1.364 bilulykker i Norge fredag 25. november i fjor, på Black Friday. Statistikken viser ellers at 86 kvinner kjørte på en parkert bil, mens 107 menn gjorde det samme.

- Kanskje er kvinner flinkere til å beholde roen i parkeringsanleggene hos overfylte kjøpesentre. Vi antar jo at de høye ulykkestallene skyldes mange stressede bilister på vei til og fra butikker og kjøpesentre, sier Brandeggen.

Størst fare klokka 16

De verste fylkene er Oslo, Hordaland og Akershus. Tallene toppes ellers av menn i aldersgruppen 50 – 64 år og de mest utbredte ulykkene er eneulykker, at én bil alene treffer en hindring og får skade. Deretter følger påkjørsler av annen bil på parkeringsplass.

- Så viser det seg at de aller fleste ulykkene ikke overraskende finner sted mellom klokken 12 og 19, med en toppkurve rundt klokka 16. Vi oppfordrer de som må bruke bil fredag til å kjøre defensivt og forsiktig, spesielt til og fra parkeringsplasser, sier Brandeggen.

La bilen stå

Tryg Forsikrings beste råd er faktisk å la bilen stå denne fredagen. Men skulle fristelsen bli for stor og du bare MÅ bruke bilen som transportmiddel anbefaler vi å:

· Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.

· Parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst
ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.

· Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du
skal ut. Mange uhell og ulykker skjer idet man rygger ut fra en
parkeringsplass.

· Om ulykken skulle være ut; sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan
unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i. I motsetning til
flere andre forsikringsselskaper dekker Tryg Forsikring parkeringsskade
uten bonustap på bil.

Det er registrert totalt 1.364 bilulykker på Black Friday i fjor. Av disse er 408 ulykker med manglende data i statistikken, slik at de ikke kan spores til fylke eller kommune.

Foto: Colourbox

Fylkesoversikt bilulykker Black Friday 2016:

Oslo 127
Hordaland 123
Akershus 110
Rogaland 75
Oppland 61
Nordland 57
Møre og Romsdal 48
Troms 46
Østfold 44
Sør-Trøndelag 42
Buskerud 40
Nord-Trøndelag 37
Hedmark 31
Vest-Agder 29
Vestfold 26
Telemark 24
Finnmark 20
Sogn & Fjordane 11
Aust-Agder 4
Svalbard 0

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...