ANNONSE
Annonse

– La helseekspressen leve videre

Leserbrev fra Ann Elisabeth Hansvold, leder Holtålen Arbeiderparti.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Leserbrev:

Siden 2013 har jeg ganske så jevnlig benyttet meg av Helseekspressen. I begynnelsen visste jeg at et slikt tilbud eksisterte, men hadde ikke hatt behov for å selv bruke dette tilbudet. Da dette endret seg, fikk jeg erfare og kjenne på kroppen hvor viktig og betydningsfullt et slikt tilbud faktisk er. Jeg må innrømme jeg ble litt overrasket. Hvorfor?

Brukere av helseekspressen er alle ulike, med dertil ulik helse. Det som er fellesnevneren er at vi har avtale med et behandlingssted som er lokalisert et stykke unna hjemplassen. Noen av oss trenger mer hjelp enn andre igjen, noen har alvorlig sykdom, andre er i en utredningsfase, hvor kanskje usikkerhet og bekymring er gjeldende.

Det å komme på helseekspressen fordi man skal på en avtale på et behandlingssted, er etter min mening god helse i seg selv. Der møter man blide, trivelige ansatte, fra sjåfør til vert. Man blir tatt vare på gjennom hele reisen fram til behandlingsstedet. Dette igjen gir en trygghet som er uvurdelig når man skal videre til kanskje ubehagelige undersøkelser eller vanskelige samtaler.

Den positive og trivelige stemninga på bussen forgreiner seg utover hele dagen og er med på å bedre livskvalitet og er livsbejaende. Tenk på den verdiskapinga da! Ja, jeg drister meg å bruke et ord som mange automatisk vil forbinde med rene kroner. Jeg tenker dette er ei verdiskaping som går utover rene kroner og profitt.

Når jeg tar helseekspressen og opplever ivaretakelse, humor, medmenneskelighet og trygghet gjør det noe med meg. Noe som gjør den litt ubehagelige undersøkelsen, eller den vanskelige samtalen litt enklere. Som igjen gjør at de jeg er glade i hjemme, som venter på meg får hjem et menneske som er litt lettere til sinns tross for sykdom og bekymring.

Som gjør at de kan senke skuldrene litt. Som igjen gjør at de har det bedre, bedre hjemme, bedre på skolen, bedre på jobb. Som øker tålsomheten for alt som måtte komme, og som øker kvaliteten på hverdagen. Er ikke det en verdiskaping så vet ikke jeg!

Så litt om den helseekspressen vi har her i Rørosregionen. Hva er det som gjør denne så unik? Jo, det er de menneskene som til daglig arbeider der. Det er i dag 9 personer som kjører helseekspressen og skolebuss tilsammen. Jeg har helt sikkert med meg mange når jeg skriver- de gjør en kjempejobb!

De er erfarne, trygge sjåfører. De er humørspredere. De er oppmerksomme, og har omsorg for sine passasjerer. De er personlige og samtidig profesjonelle, en uslåelig kombinasjon når det kommer til å jobbe med folk. For bortsett fra å kjøre bussen trygt fram og tilbake er det i stor grad folk det handler om og som disse forholder seg til på den beste måten.

All takknemlighet til dem. Jeg ønsker de får fortsette å utøve yrket sitt, jeg ønsker de fortsatt får bo der de bor, bidra til videre verdiskaping. Som styrker vårt lokalsamfunn fordi de er viktige bidragsytere gjennom det å ha et arbeid, gjennom å utføre arbeidet på den måten de gjør, som gir positive ringvirkninger på så mange områder slik jeg skrev litt om lenger opp i innlegget.

Men hvordan står det egentlig til med videre helseekspress i regionen vår? Undertegnede vet at anbudet på RØROS bussen går ut 01. DES. Etter denne dato er det ingen som kan si noe om videre drift.

Ved henvendelse til Helse Midt Ledelse får undertegnede informasjon om at de, Helse- Midt Norge RHF ( regionalt helseforetak) nå har en intern prosess for avklaring i samarbeid med St. Olavs Hospital HF , og at de på nåværende tidspunkt ikke kan gi svar på om tilbudet vil fortsette eller ei. 01. DES er ikke langt unna.

Det er ikke samfunnsøkonomisk nyttig at gode tjenester som virker raderes ut- fordi det er det vi nå kjenner på, at det er kanskje i ferd med å skje. Det kan fort bli langt dyrere i en annen ende.

Det er helt klart at noen vet mer enn andre rundt dette. Det som er rett sagt skremmende og ille er at de det faktisk gjelder, de som driver tjenesten, som har arbeidet sitt der og som betyr mye for veldig mange IKKE får vite. Det er både respektløst og arrogant.

La helseekspressen leve videre i regionen vår OGSÅ etter 01. Desember!

Ann Elisabeth Hansvold, leder Holtålen Arbeiderparti

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev Vis flere

SV gratulerer med samenes nasjonaldag

SV gratulerer med samenes nasjonaldag

Samefolket må sikres avgjørende innflytelse over beslutninger som angår samisk språk, kultur og samfunnsliv, skriver SV i dette leserinnlegget.

- Smart med ungdomskort

- Smart med ungdomskort

- Ungdomskort for buss og tog er smart, skriver Didrik Sollihaug, Stjørdal SU og Morten Harper, Stjørdal SV, i dette leserinnlegget.

- Nå haster det å ta grep

- Nå haster det å ta grep

– Alle diskuterer dyre kreftmedisiner, men ingen snakker om det egentlige pengesluket, skriver Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen og Eva Faanes, distriktssjef i Midt-Norge i dette leserinnlegget.

Størseth ny leder

Størseth ny leder

Årsmøtet i Stjørdal Arbeiderlag ble holdt onsdag 30. januar.

- Derfor blir vi i KrF

- Derfor blir vi i KrF

- Vi vil fortsatt bidra til et verdiforankret parti med stor takhøyde, bredde og rom for gode debatter, skriver fylkestoppene i KrF Trøndelag i dette leserinnlegget.

- SFO til 10 000 kr? Nei takk!

- SFO til 10 000 kr? Nei takk!

- Svømmehall, SFO, kino og kulturskole er noen viktige kommunale tjenester som kan bli mye dyrere hvis regjeringen legger seg langflat for EØS-regler, skriver Morten Harper, Stjørdal SV i dette leserinnlegget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE