Nea Radio

La alle bli med på leken – gratis SFO

Foto: Per Magne Moan

Røros SV sier i dette leserinnlegget at de vil innføre gratis skolefritidsordning i hele landet, og på den måten sikre at SFO blir et sosialt fellesskap for alle.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

SV vil at alle barn på barnetrinnet skal få være med på leken! Vi vil ha en skolefritidsordning for alle, en trygg og god sosial arena som alle familier skal kunne ha råd til å velge om de ønsker det. I dag preges SFO av at pris og tilbud varierer stort mellom kommunene. I noen kommuner må foreldre betale opp mot 40.000 kroner i året for ett barn i SFO. Alt for mange må ta barna ut av SFO tidligere enn de egentlig ønsker, eller har ikke råd til SFO i det hele tatt. SV ønsker SFO-ordning som bidrar til å utjevne forskjeller, der alle uansett bakgrunn eller livssituasjon har mulighet til å delta. Det er derfor svært uheldig hvis kun familier med romslig økonomi har råd til SFO-plass.

SV vil innføre gratis skolefritidsordning i hele landet. På denne måten kan vi sikre at SFO blir et sosialt fellesskap med lek, fysiske aktiviteter og kulturaktiviteter, ikke bare til dem som har råd til det, men for alle som ønsker eller trenger det. Vi vil at SFO skal gi et variert tilbud til alle barn, uavhengig av foreldres inntekt og bakgrunn.

SV vil:

- gjøre SFO gratis. SFO skal være åpen timene før og etter skoletid for 1.–4. trinn, og for barn med særskilte behov for 1.-7. trinn

- ha flere ansatte og et sterkere lag rundt eleven ved å styrke samarbeidet mellom skole og SFO

- at skolen og SFO skal være en del av lokalsamfunnet ved å stimulere til økt samarbeid med kulturskolen, frivillige organisasjoner og lokalt arbeids- og næringsliv, som kan støtte opp under skolens brede syn på kunnskap og kompetanse

Hanne Hauge, Marianne Moseng Breigutu og Hilde Marie Gaebpie Danielsen

Røros SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...