Nea Radio

Stjørdal:

Kalver på tokt i fjæra

Lite svømmedyktig: Det virker ikke som de aktuelle kyra har tatt svømmeknappen. Eventyrlysten er det derimot ingenting å si på. Foto: Politiet

Politi og mannskap fra Avinor bistår i formiddag en bonde med å berge noen kalver som har gått seg fast i fjæra.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2020 kl 13:15

Hendelsen har funnet sted på Kleivan i Stjørdal, skriver politiet på Twitter. Klokka 13 skal utflukten være over og kalvene tilbake i bondens varetekt.

– Det som har skjedd er at disse kalvene har stukket av i natt etter å ha blitt skremt av tordenværet, opplyser politibetjent Kristin Maske ved Stjørdal lensmannskontor.

– De forvillet seg uti sjøen i løpet av fjæra på morgenkvisten, fortsetter hun.

Samarbeidsprosjekt: Mannskaper fra både politiet og Avinor måtte bistå i redningsaksjonen som vel må betegnes som den sjeldne typen. Foto: Politiet

– En liten svømmetur

Første forsøk på å få kontroll på kalvene var ikke vellykket, da de fortsatt var veldig redde og løp videre langs fjæresteinen før de ble fanget da tidevannet steg. Maske forteller at det måtte en liten svømmetur til på dyrene før man kunne få dem opp på trygg grunn.

– Vi fikk lurt tau rundt nakken på dem og tauet dem forsiktig etter redningsbåten fra Avinor til et sted der de kunne klatre opp. Så de var ute på en liten svømmetur. De måtte dras og dyttes hele veien opp bakken også, men da de kom opp var de sprettende glade, forteller Maske.

Hun forsikrer at dyrene foruten et par mindre skrubbsår ikke ble skadet i løpet av redningsaksjonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...