Nea Radio

Nea Radio

Kyllingplassering kan avgjøres torsdag

Avgjøres: Torsdag kan det bli avgjort hvor den nye fabrikken til Norsk Kylling skal legges. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, har fremdeles tro på at Malvik kan bli valgt. Foto: Anne Gundersen

Torsdag er det styremøte i Norsk Kylling AS og mye tyder på at spørsmålet om hvorvidt den nye fabrikken legges til Malvik kan bli avgjort da.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag er det styremøte i Norsk Kylling AS.

– Vi er kjent med at man har vurdert å behandle spørsmålet om hvor bedriftens nye fabrikk skal plasseres under dette møtet, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune, som har godt tro på at Malvikalternativet vil bli foretrukket. Hun mener at ved å plassere fabrikken i Malvik, kan man skape et kraftsentrum innen næringsmiddelindustrien på Sveberg.

– Med Nortura som nærmeste nabo og med potensiale for videre utvikling, kan vi få til en næringsklynge innen dette feltet, både for nåværende industri og også for fremtidige aktører vi enda ikke ser konturene av. Jeg håper både styret og eiere ser denne muligheten, sier Aune.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Konfliktfritt

Kampen om hvor den nye fabrikken skal legges, har ikke vært uten kontrovers. Det har blant annet blitt besluttet å omgjøre et stort areal matjord i Orkanger til næringsareal.

– Jeg får telefoner fra mange hold med spørsmål om hvordan fylkesmannen kan ha tatt denne beslutningen. Her har fylkesmannen satt stortingets nye vedtak om skjerpet jordvern til side til fordel for dette prosjektet.

– Tomta i Malvik er, i tillegg til å by på et framtidsrettet og forutsigbart alternativ, også konfliktfri når det gjelder blant annet spørsmålet om jordvern, sier Aune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...