Nea Radio

Kvinnekveld før kvinnedagen

KVINNEDAG: I Malvik tjuvstartet kvinnedagen på Rampa onsdag 7. mars. Til stede var initativtakerne, med ordfører Ingrid Aune (Ap), Liv Aksnes og Anne Lise Fagerheim i spissen, og opp i mot 50 andre deltagere. Foto: Kristin Nybrodahl

Nesten 50 deltakere møtte opp da årets kvinnekveld ble feiret på Café Rampa i Hommelvik dagen før kvinnedagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I år som i fjor ble arrangert kvinnekveld i Malvik dagen før kvinnedagen, og i lys av tidens siste hendelser var tema for kvelden satt.

MeToo-kampanjen ble en rød tråd for arrangementet, og preget dermed kveldens program.
Ordfører Ingrid Aune møtte journalist Aagot Opheim, direktør i Avinor, Marit Stigen, og redaktør for Bladet, Linn Yttervik, i en panelsamtale hvor blant annet kvinner i mannsdominerte yrker ble diskutert.

KVINNEDAG: Paneldebatt om kvinner i mannsdominerte yrker med ordfører Ingrid Aune, journalist Aagot Opheim, direktør i Avinor, Marit Stigen, og redaktør for Bladet, Linn Yttervik. Foto: Kristin Nybrodahl

Leder i Malvik Unge Høyre, Julianne Moen Foss, reflekterte sammen med nestleder i Hommelvik AUF, Helene Wean, over viktigheten av å ta lærdom av #MeToo-kampanjen, men også hvordan man forebygger at historien gjentar seg.

Leder i Malvik Ungdomsråd, Jørgen Enoksen, holdt også appell, og han rettet fokus mot spredning av nakenbilder og kvinner i høye stillinger.

Vilma (11)

Kveldens yngste deltaker, Vilma Sivertsen Hell (11), imponerte alle med sine refleksjoner. Hun understrekte flere ganger i sin appell at hun ønsket å ta et oppgjør med såkalte jente- og guttefarger, og jente- og gutteting. Vilma kunne også fortelle at siden foreldrene ble skilt, har hun blitt mer oppmerksom på at det ikke finnes konkrete oppgaver for hva mor og far skal gjøre hjemme. Det synes hun er viktig at flere tenker over.

KVINNEDAG: Kveldens yngste deltaker, Vilma Sivertsen Hell (11), imponerte alle med sine refleksjoner. Foto: Kristin Nybrodahl

Kultur

Det ble også tid til kulturelle innslag, både fra lokale aktører som lyriker Randi Perrau og revygruppen "Kvitter fra Knotten", samtidig som Malvik Kulturskole for anledningen bidro med jenteband. Det ble også tid til quiz med nettopp "Kvinner" som tema.

Både publikum og initativtakerne oppsummerte arrangementet som en interessant og vellykket kveld av høy kvalitet. Kvinnekvelden ble med andre ord en god oppvarming til torsdagens kvinnedag!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...