Nea Radio

Fylkesstyret Trøndelag Senterparti:

Kutt momsen på servering!

Kutt momsen! Fylkesstyret i Trøndelag Senterparti ønsker å kutte momsen på servering i sommer. Foto: Trøndelag Senterparti

Trøndelag Senterparti ønsker å gi serveringsbransjen bedre muligheter til å tjene penger ved kutte i momsen på servering av mat for resten av 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sommerferien er godt i gang, og serveringstedene våre rundt om i landet er nå klare for å ta imot gjester som er sultne på mat og gode opplevelser. I en bransje med svært lave driftsmarginer og med sterk konkurranse handler mye om å maksimere inntektene i høysesong. Trøndelag Senterparti ønsker å gi serveringsbransjen bedre muligheter til å tjene penger ved kutte i momsen på servering av mat for resten av 2020.

Krisepakker har blitt lansert på løpende bånd ut over våren. Stortinget vedtok tidlig å redusere mva-satsen på persontransport, ferjer, overnatting og flere andre områder fra 12% til 6%. Dette ble gjort for å avhjelpe spesifikke bransjer i krise. Et enkelt krisetiltak og lett å gjennomføre ved at de som er mva-pliktig får redusert sine utgifter og bedret sin likviditet forutsatt at de har en omsetning å vise til. Trøndelag Senterparti mener at Stortinget nå kan videreføre dette også til å gjelde restaurantbransjen.

En restaurant betaler middel sats (15%) på alle råvarer den kjøper inn til restauranten, mens det er høy mva-sats (25%) på alle retter som serveres. Dette betyr utgifter hver måned, som belaster likviditet og inntjening kontinuerlig. I en bransje med svært lave fortjenestemarginer og der personalkostnadene utgjør en forholdsvis stor andel av kostnadene vil en midlertidig reduksjon i mva-sats (fra 25% til 15% for resten av 2020) øke muligheten for bedre inntjening.

Trøndelag er Norges matregion nr 1. I et fylke med stor og mangfoldig produksjon av råvarer og med restauranter i stjerneklasse knyttes distrikt og by sammen. Lange uavbrutte verdikjeder direkte fra produsent til forbruker. I 2022 er Trøndelag og Trondheim klare for å bli «European Region of Gastronomy». Da må vi også sørge for at vi faktisk har restauranter som kan videreforedle og presentere det mangfoldet av råvarer som produseres her i fylket. Trøndelag Senterparti mener derfor at moms på servering må reduseres fra 25% til 15% for resten av 2020.

Fylkesstyret

Trøndelag Senterparti

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...