Nea Radio

– Kunstkafeen fyller tomrommet etter Lise

Lokalt: Fire ganger i året stiller lokale kunstnere ut arbeidene sine i Lokstallen i Stjørdal og det hele arrangeres av Bjørg Ebbesen (bildet). Foto: Anne Gundersen

Fire ganger i året arrangerer Bjørg Ebbesen Kunstkafe i Lokstallen i Stjørdal. Hun gir æren for det rike kunstlivet i byen til Lise Sivertsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det yrer av liv i de stemningsfulle lokalene på Lokstallen i Stjørdal. På veggene henger det tett i tett med malerier som alle er produserte av lokale kunstnere. Ved døra er det et salgsbord med kaker og kaffe og der står Bjørg Ebbesen og serverer. Det er hun som arrangerer kunstkafeen.

– Vi gjør dette fire ganger i året. Tidligere hadde vi det oftere, men det så vi ble for mye, sier hun, mens publikum og kunstnere vandrer rundt og tar inn inntrykkene.

– Mest av alt er kunstkafeen en pop-up salgsutstilling der kunstnere fra distriktet får vist fram hva de er gode for. I tillegg er det en mulighet for oss å møtes og kose oss sammen, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Behov

Bjørg forteller at det er et stort miljø for lokale amatørkunstnere i Stjørdal.

– Her må vi gi all ære til Lise Sivertsen.

– Hun drev Mona Liza, en utstyrsbutikk for kunstnere, her på Stjørdal og bygget opp det miljøet vi ser i dag. Sivertsen måtte legge ned butikken av helsemessige årsaker.

– Jeg tok opp tråden med kunstkafeen da jeg så hvilket tomrom som ble igjen etter at Lise la ned.

Kurs

Bjørg mener at en av årsakene til at så mange driver som amatørkunstnere i Stjørdal, er at det stadig arrangeres kurs.

– Også her gikk Lise i front og inviterte kursholdere av høy kvalitet til byen. Denne aktiviteten har blant annet Pottemakergata Malestudio ført videre og dermed rekrutteres det stadig nye utøvere.

Neste gang det arrangeres Kunstkafe i Lokstallen er i august.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...