Nea Radio

Lys & refleks:

Kunstfestival for åttende gang

Sting i november: Lørdag åpner den 8. utgaven av Lys & refleks på Midtsandtangen. Kunstner Bjørg Eigard er ildsjelen bak. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Sting i november er tittelen når Bjørg Eigard åpner dørene til Verkstedbygget på Midtsandtangen for åttende gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det jobbes for fullt i Verkstedsbygget på Midtsandtangen i Malvik i dag. I morgen åpner nemlig den åttende utgaven av Lys & refleks og primus motor, kunstner Bjørg Eigard har det travelt.

– Vi er fem damer som er i sving, forteller hun.

Alle jobber med nål og trå på hver sin måte og nå skal de montere utstillingen.

– Derfor heter årets utgave Sting i November, sier Bjørg, som selv arbeider i en teknikk hun kaller trådgrafikk.

Forskjellig hvert år

Det er et poeng for Bjørg at ingen festivaler skal være like. For det Lys & refleks er en festival som strekker seg i over en uke.

– Jeg ga meg selv fem år før jeg skulle ta avgjørelsen om dette skulle bli permanent. Nå ser jeg at det er liv laga for dette formatet, for denne typen arrangement og at folk setter pris på det som nå har blitt en tradisjon på Midtsandtangen.

Godt besøkt

Festivalen starter med en vernissage lørdag klokka 14.00. Malvikordfører Trond Hoseth er tilstede og det blir kulturelle innslag av forskjellige slag. Da kan publikum nyte verkene fra kunstnerne som har satt sammen kunsten til en utfyllende helhet.

– I løpet av de årene jeg arrangert festivalen, har det hvert opp mot 600 personer innom i løpet av uka. Det er mer enn jeg noen sinne kunne ha håpet på.

Gir ut poesi

Festivalen pleier å inneholde en konsert. I år blir denne konserten helt spesiell for Bjørg. Hun har nemlig gitt ut bok som lanseres under festivalen.

– Jeg tenkte "hvorfor ikke". Så da gjorde jeg det. Hun forteller at hun har fått med seg tonekunstner Martin Mulholland til å sette klangbildet til hennes framføring av poesien.

– Det føles spennende. Men jeg gleder meg. Og Martins bidrag vil sette den rette rammen rundt, sier Bjørg Eigard og ønsker alle velkommen til Midtsandtangen fra lørdag og utover i neste uke.

Hør intervjuet med Bjørg Eigard i avspilleren under:

Lys & refleks: Koronaregler

Slik forholder du deg:

  • Dersom du skal besøke utstillingen, behøves ingen forhåndspåmelding. Du registrerer deg med navn og telefonnummer når du ankommer.
  • Ved arrangementer som blant annet versnissasje, konserter, omvisninger og kurs kreves påmelding. Dette gjøres enten via Bjørg Eigard direkte, eller via Facebook.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...