Nea Radio

Kunstfest i Kimen

GLADE JUBILANTER: Marit og Sidsel Schønberg fra Stjørdal Kunstforening hadde all grunn til å være fornøyde både med utstillinga og oppslutninga omkring den under åpningen lørdag. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Stjørdal Kunstforening fyller 30 år i år og feirer med jubileumsutstilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2018 kl 11:42

TRETTI ÅR MED KUNST
Siden 1988 har Stjørdal Kunstforening sørget for å vise kunst til kommunens innbyggere, og i løpet av disse tretti årene har foreninga hatt mange ulike utstillingssteder, fra fjøs til godsvogner, men siden Kimen sto ferdig har de hatt fast utstillingsplass her.

"Det er jo forsåvidt spennende å lage utstillinger i forskjellige rom, men det er jo enklere å henge kunst på vegger, da," sier en glad Sidsel Schønberg.

JUBILEUMSUTSTILLING
Da Stjørdal Kunstforening skulle planlegge jubileumsutstillingen gikk de bredt ut, og inviterte alle medlemmer i alle kunstforeninger i Trøndelag, amatører som profesjonelle til å komme med bidrag. Og responsen var formidabel. Over 168 verk ble sendt inn til juryering, og av disse er 29 kunstverk valgt ut.

"Vi synes utstillinga ble skikkelig flott, og den viser noe av mangfoldet vi har i Trøndelags kunstliv. Dette er rett og slett ei utstilling man blir glad av å se," sier nestleder i Stjørdal Kunstforening, Marit Schønberg.

HØYTIDELIG ÅPNING
Selve bursdagsfesten for Stjørdal Kunstforening var på lørdag som en del av ByFest Stjørdal sin åpningsdag. Rekordmange publikummere fant veien til utstillingslokalene i Kimen, og med live- musikk fra Autumn Leaves ble det virkelig feststemning. Ordfører Ivar Vigdenes fikk æren av å åpne utstillinga.

"Stjørdal Kunstforening har gjort en svært viktig jobb for kummunen vår disse tretti åra, og kunst i det offentlige rom er noe vi kommer til å satse mer på i årene som kommer. Stjørdal er i stadig vekst, og kunst er et viktig element i samfunnsutviklinga," sa Ivar Vigdenes

Utstillingen står i Kimen frem til 26.august.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...