Nea Radio

Kunst og kaos med ny spenstig utstilling

Sukhi Karslen fotografert hos Kunst og kaos ved en tidligere anledning Foto: Kunst og kaos

Kunst og kaos + Røros Folkfestival = Sant.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I et studio i København arbeider Trondheimskunstneren Sukhi Karlsen på spreng. Hun har hendene fulle, og nå begynner det å bli travelt. Sluttresultatet lanseres på Røros førstkommende fredag.

– Da jeg bestemte meg for å flytte fra Trondheim i fjor høst, var det Røros og København som sto øverst på ønskelista, sier Sukhi Karlsen, som mener det derfor er ekstra spesielt å få komme tilbake og holde en utstilling nettopp her i Bergstaden.

Kunst og kaos + Røros Folkfestival = Sant

Torsdag 7. til lørdag 10. juni arrangeres Røros Folkfestival. Både Sangerhuset og Kaffestuggu fylles med konsertopplevelser. Helt nytt av året er et samarbeid mellom Røros Folkfestival og galleriet Kunst og kaos. Med Sukhi Karlsen som egen festivalkunstner, byr musikkfestivalen også på visuelle inntrykk i år.

– En av grunnene til at jeg liker Røros så godt, er at her kan man dette med å dyrke kvalitet. Så, når det satses på kultur og jeg får mulighet til å samarbeide med indrefiléen, ja da er det ikke akkurat et spørsmål om ja eller nei, forteller Sukhi videre fra København.

Sukhis kunst blir å se både som utsmykking i Sangerhuset og som en fargesterk og sprudlende separatutstilling i galleriet til Kunst og kaos i Trevarefabrikken.

– Jeg ser veldig fram til å se hva Sukhi har laget til oss og Røros, sier festivalsjef Olav Luksengård Mjelva.

– Kunsten min kan karakteriseres som moderne og til tider minimalistisk, supplerer Sukhi. – Det kan jo virke som en kontrast til folkemusikken og den tradisjonelle dansen. Men så har det vist seg at vi også har veldig mye til felles, og det setter preg på utstillingen.

Rett frem?

– Det er ikke alltid at valgene vi tar er de mest fornuftige, sier Sigrid M. Jansen i Kunst og kaos. Sukhi Karlsens utstilling ”Rett frem?” handler om å holde balansen, om vendepunkt og sidepsprang – kanskje rett og slett om selve livet.

Det lille galleriet Kunst og kaos i Trevarefabrikken på Røros har hatt flere bilder av Sukhi i galleriet det siste året. Men nå gleder de seg stort over å løfte henne fram som festivalkunstner under Røros Folkfestival, og med en egen separatutstilling som vil bli stående til midten av juli.

– Jeg elsker det håndverksmessige og det enkle, rene og minimalistiske i Sukhis bilder, fortsetter Jansen. – Det er noe stilrent og grafisk sammen med en lekenhet og et snev av humor som har gått rett hjem til mange av kundene våre også, sier hun.

Åpning med Ingvild Blæsterdalen

Utstillingen ”Rett frem?” har vernissasje i Trevarefabrikken fredag 8. juni. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Musiker Ingvild Blæsterdalen byr på det musikalske følget til utstillingsåpningen. Blæsterdalen er blant de utvalgte til å konkurrere om tittelen ”Årets unge folkemusiker 2018” senere i år.

Saken fortsetter under bildet

Ingvild Blæsterdalen er en av finalistene i INTRO-Folk 2018, hun er utvalgt til å konkurrere om tittelen "Årets unge folkemusiker 2018". Fredag 8. Juni kl 17.00 spiller hun på åpningen av Sukhi Karlsens utstilling ”Rett frem?” hos Kunst og kaos i Trevarefabrikken. Foto: Privat

Etter åpningen i Trevarefabrikken kan publikum spasere ned til Sangerhuset å få med seg årets bestillingsverk under Røros Folkfestival. Et stjernelag av kunstnere presenterer verket ”Sastrugi”. Festivalkunstner Sukhi har latt seg inspirere, og publikum møter igjen Sukhis kunst som utsmykkinger i konsertlokalet.

– Hvis du vil ha med deg noen av Skandinavias beste folkemusikkartister i unike omgivelser og konsertlokaler, er det hit du må ta veien til helga, sier festivalsjef Mjelva. – Jeg vil særlig oppfordre til å gå på en konsert selv om du ikke har hørt om artisten før. Jeg garanterer er god opplevelse!

Travle dager

Det arbeides på spreng i studioet i København. Om ikke mange dager setter Sukhi seg i bilen med mann og barn og kjører nordover. Det er satt av flere dager til montering på Røros i samarbeid med Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen i Kunst og kaos.

– Jeg gleder meg sånn til å se bildene og skulpturene i de omgivelsene de er laget for, sier Sukhi. – Men mest av alt gleder jeg meg til å komme til Røros og møte folk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...