ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vinterfestspill:

Kun rørosinger får være publikum

Foto: Nils Kåre Nesvold

Vinterfestspill i Bergstaden 2021 byr på strenge restriksjoner, blant annet blir arrangementet forbeholdt publikum med bostedsadresse i Røros kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vinterfestspill i Bergstaden var et av de første arrangementene i Norge som i mars 2020 måtte avlyse. Siden da har stiftelsen hatt et intenst ønske om å kunne by inn til Vinterfestspill i Bergstaden 2021.

Ny hindring for arrangør

Akkurat når Vinterfestspill i Bergstaden trodde de hadde alt klart til å presentere programmet og rammene for årets arrangement, møtte arrangørene en ny hindring. Bakgrunnen for det er at det nylig ble åpnet for inntil 100 personer på arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser. Men i tillegg til dette anbefaler regjeringen at arrangement som samler personer fra ulike kommuner bør utsettes eller avlyses. Dermed vil Vinterfestspill i Bergstaden 2021 bli forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

- Styret for Vinterfestspill i Bergstaden ser ingen annen mulighet enn å følge denne anbefalingen og akseptere rådene fra Røros kommune, uttaler festspilldirektør Bjørn Nessjø i en pressemelding.

Bare for rørosinger

Årets festspill blir derfor forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

- Vi har et trofast og interessert publikum, og av respekt for, og i takknemlighet til disse, har vi arbeidet hardt for å kunne gjennomføre arrangementet. For oss har det i tillegg vært avgjørende å gjøre det som står i vår makt for å kunne tilby arbeid til de utøvende kunstnerne som sliter økonomisk slik situasjonen er i Norge nå. Vi kommer derfor til å gjennomføre årets festspill, men dessverre kan vi ikke ta imot mange av de som allerede har kjøpt billetter, avslutter Nessjø.

Norske kunstnere på plakaten

Da det like etter nyttår ble klart at grensen i praksis nå er stengt for personer som ikke er bosatt i Norge, måtte kunstnerisk leder Øyvind Gimse gjøre endringer i programmet.

- Vi er glade for å nå kunne presentere et helhetlig kunstnerisk program med konserter spilt av musikere som allerede befinner seg i Norge, og derfor ikke behøver innreise til landet, forteller Gimse.

ANNONSE