Nea Radio

Kun detaljer mangler før lokalmatutdanning på Røros er på plass

Guri Heggem er prosjektleder for «Kompetanseløft Lokalmat Reiseliv» sammen med Thorleif Thorsen . Foto: Marit Langseth

NOKUT vil etter all sannsynlighet godkjenne fagplanen for fagskoletilbudet «Verdiskaping i lokalmat» når noen merknader påpekt i tilbakemeldingen blir rettet opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det har vært noen runder med søknader, tilbakemeldinger og opprettinger, men nå ser det ut for at det skal gå den veien vi har håpet på, sier Guri Heggem.

Arbeidet med å etablere fagskoletilbudet er en del av prosjektet «Kompetanseløft Lokalmat Reiseliv», som Heggem er prosjektleder for, sammen med Thorleif Thorsen. Kun noen detaljer må rettes opp, før NOKUT etter all sannsynlighet godkjenner fagplanen for fagskoletilbudet «Verdiskaping i lokalmat».

– Fagskole er et løp mellom videregående og høyskole. I utgangspunktet skal du ha generell studiekompetanse eller fagbrev som du skal bygge videre på, men du kan også søke med x antall år relevant erfaring, sier Heggem.

– Viktig å ta vare på erfaringene i bransjen

Det er Trondheim Fagskole som står som formell eier av studiet, og på Røros er det Røros Ressurs som står ansvarlig for gjennomføring.

– Grovt sett er studiet delt i tre. Det handler om produktkunnskap, marked og om økonomi, sier Heggem.

Hun forteller at det har vært viktig å få på plass dette studiet, for å ta vare på erfaringene som finnes i lokalmatbransjen.

– Lokalmatproduksjon og reiseliv er to bransjer som bærer preg av lite formell utdannelse. Erfaringene som de første som startet med lokalmatproduksjon har gjort seg, er viktig å få tatt vare på, slik at de som starter opp nå og de som tar over gårdsbrukene har en mulighet til å tilegne seg den type kunnskap, sier hun.

– Erfaringene til Ingulf Galåen er kjempeviktig å få tatt vare på, og med hans likesinnende prøver vi å bruke de erfaringene de har for å få laget et studieløp.

Håper mange vil benytte seg av tilbudet

Mange av produsentene i Rørosmat har vært med på å skrive fagplanen i studiet.

– Dette er en svært god nyhet og en styrke for lokalmatmiljøet, sier styreleder i Rørosmat SA, Ingulf Galåen, i ei pressemelding.

Han har selv vært aktiv i arbeidet med å lage innhold i læreplanen.

– Vi har jobbet mye med dette og brukt mye tid på utforming av hva studiet skal inneholde, sier Galåen, som håper mange i hele landet vil benytte seg av tilbudet.

Hør Guri Heggem fortelle mer her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...