ANNONSE
Annonse
Nea Radio

– Uvurderlig

Kultursjefen med klar tale om Falkbergets betydning for kulturkommunen Røros

Kultursjef Morten Tøndel Foto: Anita Sivertsgård

Morten Tøndel mener ingen enkeltperson har betydd så mye for Røros, som Falkberget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ei hel uke skal det jubileres at det er 140 år siden Johan Falkberget ble født og det skjer mye med hele sju forskjellige arrangement knyttet opp til Falkberget under Artut kulturfest.

Det hele ble sparket i gang med fortellerstund på biblioteket lørdag formiddag og søndag var det åpen dag på Ratvolden, hjemmet til forfatteren på Rugeldalen.

Der var også kultursjef i Røros kommune Morten Tøndel og han var godt fornøyd med å ha kommet i gang med jubileet.

– Som enkelt person så er nok Johan Falkberget den som har betydd mest for Røros slik som Røros fremstår i dag. For han var jo ikke bare forfatter han var også en meget samfunnsengasjert herre og den kombinasjonen tror jeg er for Røros uvurderlig slik sett. Falkberget er en viktig premissleverandør som kulturpersonlighet i Røros Kommune og det er viktig for oss å ta vare på den arven han ga oss, forteller kultursjef Morten Tøndel.

Jubileumsuka er spekket med mange forskjellige arrangement, blant annet skal de gamle filmene «Den fjerde natta vakt» og «An-Magritt» vises på Storstuggu.

Det skal også være premiere på Steinar Bendiksvolls nye dokumentarfilm om forfatteren og samfunnsmennesket Johan Falkberget, onsdag kveld.

Falkbergetjubileet avrundes med «An-Magritt -en konsertversjon» i Røros Kirke søndag kveld.

Hør intervju med Morten Tøndel her:

Nøkkelord

ANNONSE