Nea Radio

– Uvurderlig

Kultursjefen med klar tale om Falkbergets betydning for kulturkommunen Røros

Kultursjef Morten Tøndel Foto: Anita Sivertsgård

Morten Tøndel mener ingen enkeltperson har betydd så mye for Røros, som Falkberget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ei hel uke skal det jubileres at det er 140 år siden Johan Falkberget ble født og det skjer mye med hele sju forskjellige arrangement knyttet opp til Falkberget under Artut kulturfest.

Det hele ble sparket i gang med fortellerstund på biblioteket lørdag formiddag og søndag var det åpen dag på Ratvolden, hjemmet til forfatteren på Rugeldalen.

Der var også kultursjef i Røros kommune Morten Tøndel og han var godt fornøyd med å ha kommet i gang med jubileet.

– Som enkelt person så er nok Johan Falkberget den som har betydd mest for Røros slik som Røros fremstår i dag. For han var jo ikke bare forfatter han var også en meget samfunnsengasjert herre og den kombinasjonen tror jeg er for Røros uvurderlig slik sett. Falkberget er en viktig premissleverandør som kulturpersonlighet i Røros Kommune og det er viktig for oss å ta vare på den arven han ga oss, forteller kultursjef Morten Tøndel.

Jubileumsuka er spekket med mange forskjellige arrangement, blant annet skal de gamle filmene «Den fjerde natta vakt» og «An-Magritt» vises på Storstuggu.

Det skal også være premiere på Steinar Bendiksvolls nye dokumentarfilm om forfatteren og samfunnsmennesket Johan Falkberget, onsdag kveld.

Falkbergetjubileet avrundes med «An-Magritt -en konsertversjon» i Røros Kirke søndag kveld.

Hør intervju med Morten Tøndel her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...