Nea Radio

Kulturpris til Ivar Aas

KULTURPRIS til Ivar Aas, her som solist under et juleshow med Wanja Løvø og Ingrid Borseth. Foto: Kirsten Røset

Dirigenten, musikeren og kulturskolelæreren Ivar Aas får Selbu kommunes kulturpris 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2018 kl 13:08

Det var et enstemmig hovedutvalg for samfunnsutvikling som tirsdag kveld vedtok å tildele Ivar Aas Selbu kommunes kulturpris for 2018.

Her er begrunnelsen:

Han har høy utdannelse innen sang og musikk.
Han er en dyktig solist som får mange oppdrag i og utenfor bygda
Ivar Aas har dirigert Selbu Korensemble siden 1992, i 26 år!

Han motiverer koret til å yte sitt beste på hver eneste øving, han stiller krav og når store mål gang etter gang. Ivar og Selbu Korensemble setter stadig Selbu på kartet ved å presentere bygda og gjøre store konserter i og utenfor Selbu.
Han er oppofrende og en inspirasjon for alle.

Han er dyktig og motiverende lærer i sang ved Selbu kulturskole.

Han har komponert sangen «Advent i Selbu» som har slått rot i juleforberedelsene i bygda

Han startet prosjektet «Felles barnetog» i Selbu og har fortsatt en aktiv rolle der.

Ivar er et fantastisk menneske som gir av hele seg!

Sangpedagog

Ivar Aas er utdannet sangpedagog og musikklærer fra Trøndelag Musikkonservatorium NTNU og Universitetet Dragvoll. Han jobber i dag som sangpedagog ved Selbu Kulturskole (1992 - ) og Stjørdal kulturskole (1999 - ).

Ivar jobber også som dirigent for Selbu korensemble. Han har vært korets dirigent i 26 år siden 1992. Koret har vunnet flere korkonkurranser og har i de seinere åra samarbeidet med flere kjente artister som blant andre Stephen Brandt Hansen, Sigvart Dagsland, Arve Tellefsen, Bjarne Brøndbo.

Ivar har også vært innleid som instruktør for mange kor i Trøndelag. Som sanger trives han nok best med å synge innenfor flere sjangre og har hatt roller i bla. "Sommer på Vollen" (Sommer i Tyrol), Belle Gunnes på Granby Gård og Kimen, tre utendørs Vømmølspel i Kalvåa, Elvisshow, Fredkulla (opera) og Andrew Sisters show .

Ivar ble i 2008 tildelt prisen "Selburosa" av Selbu Gammeldanslag. Prisen tildeles personer som har gjort bygdas kulturliv rikere. Som bandmusiker ble han i 1995 Norgesmester i gammeldans med gruppa Shalabais, og han har også vært medlem i The Leading Edge, Tema og Jupiter.

Ivar Aas har komponert et titalls sanger for ulike besetninger. Mest kjent er nok “Advent i Selbu”, som har slått rot i juleforberedelsene i bygda. I tillegg til dette har han arrangert rundt 90 sanger for kor.

I 2011 tok Ivar initiativ til et felles 17. mai barnetog i Selbu kommune. Tanken var å samle bygda denne dagen. Med ett felles barnetog i Selbu samles alle barna i kommunen for å gå i et stort barnetog med alle skolene og barnehagene i kommunen tilstede. Barnetoget er blitt veldig populært og et flott samlingspunkt for bygda denne dagen.

IVAR AAS Foto: Privat

Deles ut i kommunestyremøte

Kulturprisen deles som vanlig ut på slutten av det siste kommunestyremøtet før jul.
I Selbu blir det mandag 10. desember.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...